Recensie: Coco, kijk uit!

Recensie: Coco, kijk uit!

Coco, kijk uit! Loes Riphagen, Kinderboek, Dieren, Vriendschap, 3D, Prentenboek, Bos, VogelsHet nieuwste boek in de Coco serie en ditmaal gaat Coco bloemen plukken voor haar mama, maar pas toch op Coco!!

Ik keek echt enorm uit naar dit boek en in November kon ik hem dan eindelijk lenen van de bieb en dus ook eindelijk lezen!

Het boek is prachtig, niet gewoon een prentenboek, maar een prentenboek++. Pagina’s zijn zo gesneden dat je naar de volgende pagina kan kijken (soms een beetje, soms heel veel) en het voelt gewoon echt alsof je door de bossen heen struint op zoekt naar bloemen. Ook zeker leuk is dat je ook terug kunt kijken en soms leuke dingen ziet. Zoals Coco’s eekhoorn vriend.

In dit boek gaat Coco op zoek naar bloemen, maar let ze wel op? Het antwoord is een hele grote nee. Coco let niet op. Ondanks de waarschuwingen van al haar vriendjes. Coco wil gewoon het mooiste boeket maken voor haar mama en ze vergeet een beetje waar ze is. Ze lijkt wel een beetje door te hebben als er iets ritselt, maar in plaats van weg te rennen gaat ze juist die richting op. XD Tja, je moet wel, want anders is het boek ook maar zo snel voorbij, maar ik vond het wel hilarisch.

En dan komt er een heel spannend stuk, een stuk dat weer op de gewone prentenboek manier is gedaan, met hele pagina’s. Ik zal niks verklappen maar ik was net als de andere dieren dat aan het roepen.

Het einde was zowel hilarisch (vanwege Coco’s vriendjes) en zoet (vanwege bloemen en iets anders).

Al met al, ik heb enorm genoten van dit leuke boek en ik hoop dat Coco ook een les heeft geleerd in dit boek. Mooie bloemen, daar hoef je niet altijd ver en gevaarlijk voor te doen! Ik hoop dat er nog meer Coco boeken volgen!

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: