Recensie: Wat gebeurde er met David?

Recensie: Wat gebeurde er met David?

Wat gebeurde er met David? Henk Hardeman, Young Adult, Mystery, Vermissing, Spannend, Vakantie, Halloween, OuijaEen spannend boek over een familie wiens zoon is verdwenen. En ze zijn nu terug in het park. Zullen ze iets vinden?

Ik hou van deze novellas. Ook die van Kluitman. Ik vind het zo’n tof idee. Een lekker spannend verhaal, niet té lang, niet té kort. Precies goed. Dus ik was helemaal blij dat, tijdens de Halloween maand, deze novella en Bloedzomer van Daniëlle Bakhuis uitkwamen. Lekker griezelen in de perfecte maand om te griezelen.

In dit boek ontmoeten we Bobbie en haar familie. Ze zijn weer terug in het Greenparcs, um sorry Groenparcs, waar ze 7 jaar geleden ook waren. Ja, lang geleden, maar ze hadden een goede reden. David, de broer van Bobbie en dus de zoon van de familie is toendertijd verdwenen. Poef, weg. Niemand heeft hem ooit nog kunnen vinden. Je snapt wat voor impact dat op het gezin heeft. Moeders is overbezorgd, vaders probeert maar gewoon zijn best te doen, Bobbie verkleedt zich af en toe als haar broer. Ze zijn allemaal enorm bang als iemand té laat thuiskomt. We zien dat Bobbie ook probeert los te komen van het gezin en haar eigen dingen te doen. Met nieuwe vrienden. Leuke avondjes. Maar helaas ook met wat engere dingen, zoals een mascotte die rondloopt en haar steeds volgt. Langzaam probeert ze iets meer te weet te komen over haar broer en wat er nou is gebeurd.

Ook leuk dat het best ambigue was of Bobbie nu meisje/jongen was, er waren wel hints natuurlijk, al dacht ik voor een deel dat hen misschien trans was.

Het einde was superspannend (maar ook verdrietig). Ik vond het heftig dat diegenen zo ver zijn gegaan. Erg goed geschreven. Ik wil nog meer schrijven maar ik wil ook niks verklappen dus ik hou het maar vaag. XD

De enige twee dingen die ik jammer vond waren het jongere zusje. Die vond ik echt superirritant. Laat je oudere sibling gewoon lekker met rust schat. Laat ze ook gewoon vrienden hebben en eigen dingen om te doen. En het andere vond ik dat het glaasje draaien pas op pagina 73-ish begon. Ja, van de 104 pagina’s. Erg jammer.

Al met al, ik had misschien iets meer actie willen zien en minder vervelend zusje, maar ik heb toch onwijs genoten van dit boek en ik zou het ook zeker aanraden. Weer een YA novella die tof was! Whoo!

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: