Recensie: Sprokia – Het gat in de heg + De test voor de Toverschool

Recensie: Sprokia – Het gat in de heg + De test voor de Toverschool

Sprokia - Het gat in de heg, Kinderboek, Magie, Sprookjes, Fantasy, Vriendschap, Heg, Mysterie, Andere WereldDe nieuwste twee delen in de serie! Er zit een gat in de heg en Lily gaat eindelijk haar test voor de Toverschool doen!

Ik was zo blij toen ik in November nieuwe delen van Sprokia voorbij zag komen. Ik had geluk dat ik deze meteen in de bieb vond, en niet lang daarna vond ik ook het andere deel. Deze recensie zal dan ook voor beide boeken zijn~

Het gat in de heg: Star rating, 4 stars: In dit deel komt er een gat in de haag, maar is het de schuld van een van ons groepje die een koets (ja echt) in de heg heeft gereden of is er iets anders aan de hand? Ik vond het leuk om te lezen vooral ook omdat ze naar de normale wereld gaan en daar van alles tegenkomen. Inclusief een tof karakter die hen best wilt helpen.. maar ja, toch ook wel bewijs wilt van deze magische wereld en heg. Wat logisch is. Als iemand in kostuum naar mij komt en dan vertelt over een magische heg, dan wil ik ook bewijs. Ik vond het tof dat ze haar meenamen en ook supertof dat het meisje het groepje helpt. Met hulp van haar moeder die van alles weet over heggen en de natuur. Ik vond het wel apart dat het aan de kinderen was om het op te lossen, waarom heeft geen enkele volwassen sprookjesfiguur de heg gecheckt? Of houdt niemand dat in de gaten? Het einde was erg leuk gedaan, vooral die laatste pagina’s. Ik moest er ook om lachen, go girl! Dat had ik ook gedaan!

Sprokia - De test voor de Toverschool, Sprookjes, Doolhof, Vogels, Huis, Meisje, Kinderboek, Fantasy, Magie, Testen, SchoolDe test voor de Toverschool: Star rating, 4.5 stars: Het volgende deel en ik heb me toch genoten! Ditmaal is het dan eindelijk tijd om naar de Toverschool te gaan! Je weet wel, diegene die steeds werd genoemd in de eerdere boeken. Het is dan eindelijk tijd voor Lily’s test. En niet alleen haar maar ook die van anderen. Ik vond het supertof dat de school dus onzichtbaar is als je niet mee mag doen met de test/niet magisch bent of wat het ook was. XD Leuk hoe Lily het duidelijk kon vertellen en haar vrienden maar een beetje stonden te staren. XD En dan gaan we dus de school in en beginnen de tests! Ik vond de tests echt heel leuk gedaan. Van een moeilijk antwoord geven die eerlijk is tot een doolhof in en daar de weg uitvinden. We lezen voornamelijk over Lily maar zien ook een groepje andere kandidaten. Ik weet niet zeker of ik Gijs nou per se leuk vond om te zien, ik snapte niet hoe hij zo ver kwam. XD Ik vond het leuk dat Lily gelukkig niet altijd alleen was bij de tests, maar dat ze ook vrienden had (en meer zal ik niet verklappen). Het einde was voorspelbaar maar ik was er nog steeds enorm blij mee! Echt tof! Hopelijk krijgen we nu wat boeken over dit. De illustraties maakten het geheel af.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: