Recensie: Sint zit vast

Recensie: Sint zit vast

Sint zit vast  Janneke Schotveld ,  Milja Praagman, Sinterklaas, Pieten, Sneeuw, humor, kinderboekDe dappere ridster is er weer! En ditmaal mag ze het Sinterklaasfeest redden!

Ik leees niet heel veel meer Sinterklaas-boeken. Of doe heel veel met Sinterklaas. Het is gewoon niet meer een leuk feest met al die ruzies en demonstraties. Maar ik kon dit boek gewoon niet laten liggen toen ik hem zag in de bieb. Ik had hem vorig jaar al op het oog, maar toen was hij net uit en enorm populair. Gelukkig dus dat ik hem dit jaar wel kon lezen.

In dit boek zien we hoe de ridster een lekkere wortel en een klein verlanglijstje neerlegt voor de Sint en de pieten. Voor in de schoen. Ik vond dat zo zoet. En dan is het wachten, ik heb gelachen om hoe ongeduldig ze was, hoe ze, net als een klein kind, steeds ging kijken. XD Maar dan, op het moment dat ze denkt te gaan slapen gaan haar spidersenses af, um, sorry, verkeerde wereld, haha. Haar zesde zintuig gaat af en dat is hoe ze de sint ontmoet. Die arme man zit helemaal vast. Vaster dan vast zelfs. Die schoorstenen zijn ook niet meer gemaakt zoals ze waren. XD Ik vond de conversatie tussen de Sint en de ridster leuk al moest ik wel enorm lachen om de Sint, oh Sint, hou het vooral in.

En ik vond het enorm stoer wat de ridster daarna deed. Ik dacht even dat ze misschien nog wat andere ridsters ging zoeken, maar nee we gaan naar het Pietenhuis. Ik zal niks verklappen maar ik heb echt enorm gelachen wat de ridster deed en ik zat gewoon te klappen om haar speech. Ik hoop dat de pietjes eens goed met de Sint gaan praten, want dat is gewoon het beste om te doen.

Omdat ik dus de gewone boeken wel heb gelezen in volgorde was deze even vreemd. Immers in het nieuwste boek die dit jaar uitkwam heeft ze een leuke man en is ze zelfs zwanger. En hier zit ze gewoon nog alleen thuis. Dus dat was even omswitchen. XD Ik zou nu best een nieuw boek van deze ridster willen lezen over Sinterklaas want nu heeft de ridster een kleine dus is Sinterklaas nog een leuker feest om te vieren.

Al met al, ik heb dus enorm genoten van dit leuke boek. Ook lekker gelachen om de Sint. Ik zou het zeker aanraden voor het Sinterklaasfeest.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: