Recensie: Het bos van Coco

Recensie: Het bos van Coco

Het bos van Coco  Loes Riphagen, Zoeken, Tel, Prentenboek, Vogels, Dieren, Vriendjes, Leuk, Kinderboek, Bomen, BosEen supertof deel in de Coco series, dit keer gaan we tellen!

Ik zie de Coco serie overal en toen ik deze bij de bieb zag kon ik hem gewoon niet laten liggen, het zag er gewoon te leuk en te mooi uit! En ik ben uiteindelijk ook echt heel blij dat ik hem heb meegenomen want ik heb heerlijk genoten van dit boek.

In dit boek mogen we op zoek naar Coco en haar vriendjes! Elke plaat is weer helemaal anders en er is op elke plaat weer een soort van verhaaltje. En op elke plaat mag je weer op zoek naar dieren. Vind jij de eekhoorns? Of de slakken? Kun jij Coco vinden? En het leuke is, in ieder geval voor mij, dat je op elke plaat ook verschillende dieren van de vorige plaat tegen kon komen. En dat er nog veel meer te vinden was. Er zijn veel leuke kleine dingetjes te vinden en ik genoot enorm. Het tellen was ook leuk gedaan. Speels en met leuke karakters/dieren om te zoeken.

Ik ben ook zeer blij dat de dieren die je zoekt dynamische poses hebben (nou ja, de dieren die we dus mogen zoeken per plaat, dat trio dat standaard op de plaat staat was wel een tikje saai). Dit klinkt vreemd, maar ik heb wel meer tel en zoek boeken gelezen over de jaren en soms heb je dat ze gewoon aangeven dit zoek je en dat is dan ook precies de pose waarin in je hem vindt. Heel saai. Terwijl in dit boek je beestjes krijgt en ze dan met veel plezier iets heel anders ziet doen. Zoals met de eekhoorntjes, die werden gewoon getekend zodat je wist waar je naar moest zoeken, maar in de plaat zie je ze met veel plezier hangen aan dingen. Iedereen deed zijn eigen ding.

De illustraties vond ik ook echt enorm leuk gedaan! OK, Coco’s mama/papa had wel erg gespierde armvleugels. XD Maar voor de rest enorm genoten. Leuk hoeveel details er zijn.

Dus hou jij van Coco? Ben je fan van zoekboeken? Of wil jij op een leuke manier leren tellen? Dan zou ik dit boek zeker aanraden.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: