Recensie: De Griezelbus Graphic Novel

Recensie: De Griezelbus Graphic Novel

De Griezelbus Graphic Novel Paul van Loon , Kim Deokyeong, Griezelen, Graphic Novel, Horror, Kinderboek, SpannendWAUW! De Griezelbus is terug en ditmaal met spannende en toffe illustraties.

Ik was echt helemaal dolenthousiast toen ik hoorde van dit boek ergens begin 2022. Helaas werd de release datum steeds verschoven. Maar gelukkig, hij kwam toch een keer uit. En gelukkig precies op tijd voor Halloween.

In dit boek krijgen we 7 verhalen. 7 hoofdpersonen over wie een spannend verhaal wordt verteld terwijl zij in de Griezelbus zitten en een ritje maken. Van een plant die heel gevaarlijk groeit tot een boegbeeld met een legende tot een vloek. Van alles komt voorbij en het is weer lekker ouderwets griezelen met Paul van Loon. Ik genoot enorm van de verhalen. Niet té eng, maar wel lekker griezelig en spannend. En ook leuk dat er zoveel verschillende enge dingen waren. Van skeletten tot portretten tot zombiepiraten!

Ik had wel misschien net iets meer interactie willen zien met de bus tussen de verhaaltjes door. Dat miste ik nog net. Dat je de kinderen geschokt zag kijken of zo terwijl er over hen een verhaal werd verteld. Of net meer reacties. Het was gewoon voornamelijk verhaal na verhaal.

De illustraties die op elke pagina groots te vinden zijn vond ik erg prachtig gedaan. Echt een hele leuke stijl, erg kleurrijk. Het is niet zo als een graphic novel met allerlei panels, en ook weer niet zoals Wimpy Kid, maar het is wel echt een graphic novel. Grote illustraties + wat tekst + sound effects.

Ik vond het laatste stuk van Paul van Loon ook interessant. Ik vond het al op punten net een andere Griezelbus + ik vroeg me af of de uitgever/Paul van Loon gewoon een nieuwe versie hebben gemaakt met een illustrator erbij, en we krijgen hier de hoe/wat/waarom. Omdat dit blijkbaar origineel een Koreaanse versie is. Paul van Loon heeft de twee delen van het boek samengevoegd en dankzij een Nederlandse vertaling dingen bijgesleuteld en nog wat bijgevoegd. Wat echt supertof is. Wat moet dat voor hem een leuk project zijn geweest.

Al met al, ik heb enorm genoten van dit boek! Lekker spannend met toffe illustraties.

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: