Recensie: Willewete: Naar het ziekenhuis

Recensie: Willewete: Naar het ziekenhuis

Naar het ziekenhuis (Willewete) by Netty van Kaathoven, Non-fictie, Beer, Kind, Ziekenhuis, KinderboekEen interessant boek over het ziekenhuis!

Ik vind de Willewete serie best leuk om te lezen dus ik was blij om een nieuw deel ervan in de bieb te vinden! Ditmaal dus over het ziekenhuis.

In dit boek ontmoeten we een jongen die buisjes in zijn oren moet krijgen (en zijn knuffel mag ook mee). Hij gaat het ziekenhuis ontdekken en we zien hem verschillende kinderen ontmoeten, maar ook een moeder met twee baby’s op de kraamafdeling (en ik heb gelachen om de reactie van onze hoofdpersoon op dat, veel succes ouders, haha). We komen van alles te weten over verschillende kinderen van een kindje met buikpijn tot een kindje die gevallen is. We zien wat de behandelingen zijn, en meer! Het was goed geschreven, erg interessant en er was nooit een saai moment. Natuurlijk ben ik volwassen en geen onbekende met ziekenhuizen dus ik wist alles al, maar toch echt heel interessant. Ook leuk vond ik de plattegrond!

De illustraties waren erg leuk gedaan!

Ook leuk vond ik dat er aan het einde een quiz en nog wat extras waren. Plus, tof dat het boek verschillende flapjes heeft die je kan open doen om achter dingen te komen of meer te weet te komen over wat er vervolgens gebeurde.

Oh, en het einde met de cliniclown? Ik ben blij dat die mij nooit heeft bezocht. Want ik ben echt als de dood voor clowns. XD

Ik heb enorm genoten van het boek en ik denk dat het heel waardevol is voor kinderen die naar het ziekenhuis moeten en het spannend vinden of voor kinderen die meer willen weten over ziekenhuizen.

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: