Recensie: Wat wil jij later worden?

Recensie: Wat wil jij later worden?

Wat wil jij later worden? by Sanne Ramakers, Merel de Vink, Marjolein HundHet is de eeuwenoude vraag die an elk kind een keer of tig wordt gevraagd, wat wil jij worden?

Ik kon dit toffe boek niet laten liggen toen ik hem zag bij de bieb. Al wist ik vroeger al een beetje wat ik wilde worden ik had ook nog genoeg andere beroepen die me leuk leken. Zo wilde ik juf worden, en misschien iets met de brandweer, en ik denk dat ik nog wel andere had maar die twee zijn me bijgebleven.

Dit was een leuk boek. Ons hoofdpersoon weet niet wat hij wilt worden (wat logisch is op die leeftijd) en maakt zich zorgen. Want over een paar dagen moeten de kinderen verkleed naar school komen voor foto’s die vervolgens in een tijdscapsule worden gelegd. Voor later. Je kunt dus voorstellen dat hij best wat stress heeft. Ik wilde hem gewoon een knuffel geven en zeggen dat het heus wel goed komt. Het niet erg is als hij nu niks weet. Dat de leraar dat maar moet snappen.

Gelukkig heeft een lieve vrienden en lieve ouders/familie die hem proberen te helpen. Zo zien we mensen die honden uitlaten, bakkers, stratenmakers, schilders, en heel veel meer beroepen. Uiteindelijk eindigt hij bij zijn opa. En daar komt het meest geweldige idee vandaan.

Het einde vond ik geweldig. Dat is gewoon top. Een hele geweldige optie!

Ik vond de illustraties/tekeningen het beste stuk van het boek. Wat een mooie stijl! Zo kleurrijk, zoveel details, en de karakters komen gewoon tot leven.

Ik zou dit boek zeker aanraden. Want ja, er zijn kinderen die gewoon weten wat ze willen zijn, maar er zullen genoeg zijn die het niet weten. Ik hoop dat door dit boek te lezen ze iets minder bezorgd zijn. Het komt gewoon goed!

Star rating, 3.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: