Recensie: Naar de markt

Recensie: Naar de markt

Naar de markt by Doro Göbel, Peter Knorr, Zoekplaten, Boerderij, Markt, KinderboekEen nieuwe Doro Göbel en ditmaal gaan we naar de markt!

Ik ben enorm fan van Doro Göbel + Peter Knorr! Wat een toffe boeken maken deze twee altijd. Met prachtige platen met genoeg verhaal en grappige situaties om te zien! Plus, het leert kinderen op leuke manier dingen.

Want in dit boek gaan we naar de markt, maar het is niet zo simpel als HOP markt en klaar! Oh nee. We volgen een groep mensen van het platteland die vandaag naar de markt gaan. We zien eerst heel veel bedrijvigheid bij de boerderij/het boerenbedrijf. Van groentes plukken en water geven tot de schaapjes in een wagen krijgen tot een klein bedrijfje waar melk en kaas wordt gemaakt. Heel veel spullen worden klaargemaakt voor ze naar de markt kunnen gaan. Er is onwijs veel te doen en te zien op het platteland.. al gaat niet alles zoals je miscchien zou verwachten. De schapen zijn heel ondeugend bijvoorbeeld. En er is een kat die op een vogeltje jaagt.

En dan begint de reis naar de markt! Eerst nog een kleine tussenstop naar de supermarkt om daar wat spullen te geven en daarna begint het opbouwen bij de markt en zien wie daar zoals staat en wat er zoal gebeurd. Nou, ik kan je vertellen. Heel veel. en ik wilde dat ik zo’n markt in mijn buurt had. Ik zou er zo graag heen willen gaan en allemaal lekkere dingen willen kopen. Ik wilde gewoon echt even in het boek stappen!

Naast de mensen van het platteland volgen zijn er ook nog wat andere mensen om te volgen. Ik vond het leuk om deze mensen (en andere dingen) te blijven vinden op nieuwe platen!

Dit boek is echt heel leuk om te lezen, niet alleen is er veel te zien en te ontdekken op de prachtige platen, maar ook is het heel leerzaam omdat je echt het proces volgt. Ik zou het boek ook zeker aanraden en ik kan niet wachten op het nieuwste boek van dit duo!

One thought on “Recensie: Naar de markt

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: