Recensie: Julius Muis

Recensie: Julius Muis

Julius Muis by Joe Todd-Stanton, Huis, Vos, Muis, Dieren, Prentenboek, Kinderboek, Prachtig, IntrovertEen prachtig mooi boek over een introverte muis in een drukke burcht.

Ik zag dit mooie boek bij de bieb, ik heb niet eens gekeken naar de blurb. Nope. Deze meid heeft dit boek puur meegenomen om 2 dingen. De prachtige cover met oranje kleuren en de leuke muis.

Ik heb enorm genoten van dit boek. Ik kon me best herkennen in Julius. Al zou ik niet 24/7 iedereen ontwijken maar wel vaak genoeg. XD Soms vind ik het best gezellig om even te kletsen om mijn baksel te delen.
Ik moest wel lachen om hoe hij zijn eigen routine en plekjes had gevonden om snel van x naar y te lopen zonder iemand of iets tegen te komen, dan ben je echt een introvert. Maar wat als er nu een element op het pad komt dat je niet had verwacht? Zoals een vos. En wat als die vos nou niet eens zo slecht blijkt te zijn (uiteindelijk)? Ik vond dat stuk leuk geschreven en ik moest lachen om de reddingspogingen.

En dan is er nog het einde. Ik dacht, goh, gaat het dan zo saai eindigen? Maar het eindigde op een echt leuke manier.

Ik vond het heerlijk trouwens om te zien wie er in de burcht woonde en wat ze zoal deden door de dag heen. Van lekker eten tot verhaaltjes voor het slapen tot schattige baby konijntjes. Echt zo leuk!

Geweldige illustraties. Echt prachtig. Ik zou zo een paar van de illustraties op mijn muur willen hebben.

Al met al, een tof boek over een introverte muis en dat je je echt niet altijd hoeft op te sluiten in huis, helemaal alleen. Dat het best gezellig is soms als er iemand in de buurt is.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: