Recensie: George Gaat Los

Recensie: George Gaat Los

George gaat los by Meg Rosoff, Georgia Overwater, Kinderboek, Illustraties, VakantieGeorge en de familie Appeltje zijn terug! Ditmaal is het tijd voor vakantie en zon! Perfect voor dit seizoen.

Ik had dit boek eerst meegenomen voor de illustraties van Georgien Overwater. Ik HOU HOU van haar illustraties, ze zijn altijd superleuk en tof. En terwijl ik aan het lezen was kwamen me dingen bekend voor. Dus ik maar even kijken of het officieel Engels was. Ja, dat was het. Blijkbaar is dit een deel in de McTavish serie! Ik heb deel 1 gelezen in het Engels en vond het een leuk boek. Tja, toen had ik nog meer motivatie om dit boek te lezen!

In dit boek gaat de familie Appeltje op vakantie! Maar waarheen? Nou moeder weet het wel! Een mooie camping VER weg van alles met mooie natuur en veel leuke picknicks. Ik had er helemaal zin in. Ja, ik zou echt zo mee willen en samen met Bettie, George, en moeders lekker leuke trips maken. Ik kon me ook wel een beetje relaten naar de oudere zus. Ik moet ook altijd boeken bij me hebben als ik op vakantie ga. Alleen dan niet van die saaie boeken die zij leest. Goed, filosofie is leuk hoor, maar ik kies dan iets minder droge stof. Ik genoot dan ook van Bettie en haar moeder en ik moest wel lachen om de reacties van de rest van de familie. XD Voor de zoon, oh mijn hemel. En zoals de meeste kampeertrips… er gaat altijd wel iets mis. XD

En George heeft ook genoeg plannen om te zorgen dat zijn familie blij is en dat ze samen zijn. Sommige vond ik er tof, sommige een tikje vervelend. Zo moest ik wel lachen om dat hij ze de berg op joeg.

Ik vond de vader echt SUPERIRRITANT. Dat vond ik in het eerste verhaal al, maar hier nog meer! Echt wat een hypochonder en hij ziet ook echt overal gevaar en gedoe. Totaal ongezond en ik zou toch echt hopen dat die man eens hulp zocht. Maar ja, dat vind ie waarschijnlijk eng of zo. rolt met ogen

En de illustraties van Georgien Overwater maakten het helemaal geweldig, dat was ook de hoofdreden dat ik het boek wilde lezen. Haar illustraties zijn gewoon top en brachten het verhaal tot leven.

Al met al, ik wil graag meer George/McTavish. Ja, de hond is een beetje pretentieus maar het is toch echt leuk om te lezen en ik moet lachen om deze familie.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: