Recensie: Frank en Bert

Recensie: Frank en Bert

Frank and Bert by Chris Naylor-Ballesteros, Kinderboek, Vriendschap, Prentenboek, Vos, Beer, Verstoppertje, VriendschapEen heel grappig boek over twee vrienden en verstoppertje spelen!

Ik heb dit boek in het Nederlands gelezen maar besloot voor zowel mijn Engelse blog als dit blog een review te schrijven. Want het was gewoon té leuk en ik wil dat zoveel mogelijk mensen het boek ontdekken.

In dit boek ontmoeten we Frank en Bert. Twee hele goede vrienden. En ze houden van verstoppertje spelen (misschien een beetje té veel). Maar Bert is gewoon echt superslecht in het spelletje. Ik bedoel, hij verstopt zich in bomen. Ik hoor je nu zeggen, ja maar Mehsi? Dat is toch een geweldige plek? Um, ja. Als je niet een beer was met het gewicht van Bert. Dan werkt het. Nu… nou de boom zegt een duidelijke nee + het is ook nog eens winter dus ja. Je snapt dat Frank dus altijd wint. En dat Bert dat nou niet echt een leuk iets vindt. Ik kon snappen dat Bert het niet leuk vond, misschien had iemand hem wat tips kunnen geven? Zoals dat je echt verstopt moet zijn? En niet zoals kinderen het doen. XD Maar Bert besluit iets anders. Meer tijd. En nog een belangrijke beslissing later. Ik vond het heel lief van hem dat hij die keuze maakte. Het was niet makkelijk, maar soms moet je kiezen voor je vriend en zijn geluk.

Het einde. OMG, daar heb ik me toch om rot gelachen. Ik had het zeker niet verwacht. En ik ben nu erg sus naar een zeker ding. Mmm.

De illustraties zijn echt prachtig. Kleurrijk en ze knallen gewoon uit de pagina’s. Ik vond de details op de vachten van Frank en Bert erg leuk gedaan en ik heb ook vaak gegiecheld om Frank en hoe hij rende.

Ik zou dit boek 100% aanraden aan iedereen! Verstoppertje, vriendschap, humor, keuzes maken, en meer!

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: