Recensie: Egalus

Recensie: Egalus

Egalus Marije Tolman, Kleurrijk, Milieu, Opruimen, Egels, Prentenboek, KinderboekEen prachtig boek dat inderdaad perfect voor de Kinderboekenweek was!

Niet dat ik hem tijdens de KBW heb gelezen, nee, ik wilde wel maar moest toch ook op mijn budget letten. XD Hopelijk volgend jaar dat ik weer KwB boeken kan lezen tijdens de week.

In dit boek ontmoeten we een hele familie egels die lekker aan het lezen zijn (zo wil ik ook wel door mijn winter heen komen, gewoon verstoppen en dan lekker lezen) en vervolgens wil een van de egels het verhaal van Egalus horen. Een dappere egel die heel erg met de natuur begaan is. Ja, terwijl iedereen maar wat rondsjeeste was hij aan het opruimen. Aan het zorgen dat het bos OK was en dat iedereen ervan kon genieten. Ik vond het mooi om hem bezig te zien, alleen was ik ook verdrietig hoe achteloos iedereen was en blijkbaar niet gaf om wat hij deed/wat het voor het milieu betekende. Kom op zeg, hou je huis en omgeving gewoon netjes. Je hoeft je zooi niet overal neer te dumpen. Ik zat al te denken gaat dit het hele boek zijn? Een egel die alle troep opruimt? En dat is het? Maar dan is er iets.. iets heftigs. Iets dat ik niet zal verklappen maar iets dat blijkbaar nodig was om de dieren te doen realiseren dat ze fout bezig waren!

Het einde (zowel van het Egalus als het gewone verhaal) vond ik echt super. Heel vrolijk!

En de illustraties, heerlijk kleurrijk en ik vond het tof dat de achtergrond foto’s waren in verschillende kleuren met daarop de illustraties getekend! Genoten dus! En soms een tikje verblindend. XD

Ik zou dit prachtige boek aanraden aan iedereen!

Star rating, 5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: