Recensie: De bloedzomer van 1997

Recensie: De bloedzomer van 1997

De bloedzomer van 1997  Daniëlle Bakhuis, Sophie Pluim, Novella, Eng, Horror, Moord, Urban Legends, Young Adult, Meisje, Zwart/WitEen keispannend boek dat echt perfect is voor Halloween (en daarom ben ik ook blij dat ik hem rond die tijd kon lezen).

In dit boek volgen we meerdere karakters (voor een reden) tijdens de bloedzomer van 1997. Er is een moordenaar actief. Er is iemand die meiden vermoordt. Vermomt als een urban legend, Dirtbag. Met bijpassend eng liedje natuurlijk. Want je kunt natuurlijk niet een spooky moordenaar summonen zonder liedje, nee toch? XD Ik vond het onwijs spannend al leerde ik wel al snel niet teveel te wennen aan de karakters. Ik vond de karakters die we voorbij zien komen best goed. Nou ja, behalve dat ene meisje en die jongen, in ieder geval voor even, het grapje dat ze uithaalden was zo inappropriate.

Ook leuk vond ik alle references naar die tijd. Videos! Videoland! En meer~

Leuk om te lezen over de verschillende urban legends die er zijn gebruikt. De meeste kende ik (zoals moordenaar op achterbank, man met hoed, seinen naar auto), de andere niet. Misschien wel in het Engels. De meeste boeken met horror + urban legends zijn in het Engels.

En dan is er het stukje van de schrijfster en ik ging gewoon OMG. Nee, dat had ik nog niet gezien. Ik was zo in het boek dat ik het niet merkte. Dat was een twist die ik niet verwachtte, maar misschien wel had kunnen verwachten gegeven een paar hints van de karakters. XD

Het einde was onverwacht en al vond ik hem goed, ik heb ook een paar twijfeltjes. Ik wil niet meer zeggen dan dat want dan komen we in spoiler terrein en al heb ik tags daarvoor… geen zin. XD

Oh, en er waren wat illustraties en die vond ik echt tof gedaan! Gaven het boek nog een extra beetje extra. Een lekker sausje zeg maar.

Al met al, superspannend, geen moment rust, altijd lekker eng. Aanrader! Ik hoop dat ze meer boeken schrijft met Westerdam en Urban Legends. Please?

Star rating, 5 stars

One thought on “Recensie: De bloedzomer van 1997

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: