Recensie: Van vliegeren tot vogelspotten

Recensie: Van vliegeren tot vogelspotten

Van vliegeren tot vogelspotten by Marianne Busser, Ron Schröder, Floor de Goede (Illustrator), Kees de Boer (Illustrator), Aron Dijkstra (Illlustrator), Natascha Stenvert (Illustrator), Harmen van Straaten (Illustrator), Marieke van Ditshuizen, Gedichten, MooiEen Gi-Ga-Tof en leuk boek door Marianne Busser en Ron Schröder! Geweldig voor de Kinderboekenweek!

Ik kwam te weet over het boek door Floor de Goede zijn Twitter waarin hij zijn illustraties voor het boek liet zien! Toen wist ik dat ik het boek moest hebben! Ik hou ansich al van Marianne Busser en Ron Schröders werk maar als er dan ook illustraties bij zitten van mijn favo illustrators? Kom maar op!

In dit leuke boek krijgen we allemaal leuke gedichtjes over van alles! Van vliegeren op het strand en hopen dat je terugkomt tot vogels spotten en waar is toch die ene die je wilt hebben tot schatten vinden bij je oom. Er is veel leuks en ik genoot ook echt van elk gedicht. Marianne Busser/Ron Schröder hebben het weer helemaal gedaan. Leuk al dat rijm, de gedichtjes dansten gewoon van de pagina’s. Het was een feestje om ze te lezen en een feestje om te zien wie nu de illustraties had gemaakt!

Ik vond het ook leuk hoe goed het boek past bij het Kinderboekenweek thema! Niet alle gedichtjes gaan over gi-ga-groen maar wel een flink aantal. Van lekker naar buiten toe tot hop plons in de sloot vallen tot een boomhut maken (die ik heel grappig vond vooral ook door de illustraties).

En tja, de illustraties! Kees de Boer en Floor de Goede waren mijn favorieten maar ik heb ook zeker genoten van de andere illustraties. Leuk dat er zo’n toffe line-up is van illustrators.

Ik zou dit boek zeker aanraden voor de Kinderboekenweek!

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: