Recensie: Oom Onkruid

Recensie: Oom Onkruid

Oom Onkruid by Tosca Menten, Geert Gratama, Humor, Planten, Natuur, Kinderboekenweek, VakantieEen heerlijk planttastisch maf verhaal van Tosca Menten!

Ik was echt helemaal blij om te zien dat er weer een nieuw Tosca Menten boek was! Ik ben echt verslaafd aan haar boeken want ze heeft een heerlijke schrijfstijl!

In dit boek volgen we een jongen die een paar weekjes zomervakantie gaat houden bij zijn oom. Meestal betekent dat veel luieren, trampolinespringen, pannenkoeken eten tot je barst, vreemde verhalen bedenken en je oom horen praten over zijn werk met planten en de rimboe achter in zijn tuin (ja echt). Maar dit jaar is anders want Boris heeft een nieuwe vriend. Een klein plantje dat uiteindelijk uitgroeit tot iets waar je best wel uit de buurt van moet blijven. Nou ja, tenzij je dus Boris bent, want Boris wordt hoogstens doodgeknuffeld. XD Ik heb heerlijk gelachen om Freddie, ik zou echt heel ver weg blijven van de plant, maar Boris werd echt beste vrienden met hem.

Maar wat als je beste vriend opeens vlees eet en graag dus ook vogeltjes uit de lucht hapt? Met heerlijk gruwelijke beschrijvingen. En wat als Freddie wel heel ver gaat en wel heel groot wordt? Wie zal er dan eerste zijn om Freddie weg te doen? Oom Onkruid die heilig geloofd in platenrechten of toch Boris? Ik zal niks verklappen maar ik heb toch enorm genoten van het dilemma en de plannen van oom en neef. En Freddie werd ondertussen steeds enger.

Ik vond Oom Onkruid ook een geweldig karakter, ja soms iets te hippie voor mij, maar wel echt een lieve man die heel graag tijd doorbracht met zijn neef.

Ik vond de tussenstukjes (tussen de hoofstukken) echt enorm leuk! Krantenartikelen, advertenties waar ik helemaal dubbel om lag en wenste dat die echt waren en dan zijn er nog de fantasieplanten waar we over lezen. Van zeikstengels tot planten met beschrijvingen van juffen of meesters. Er is van alles wat en ik genoot er enorm van. Tot het punt dat ik er naar uit keek dat we weer zo’n tussenstuk kregen. Weet je, ik zou zo een boek van Tosca Menten kopen met alleen maar planten. Want wat werden die leuk beschreven en wat hadden die leuke illustraties.

De illustraties maakten het helemaal af en ik vond ze geweldig!

Al met al, zoek je een grappig boek? Hou je van planten? Heb je misschien ook een vleesetende plant waar je niet van weet wat je er mee moet? Lees dan dit boek! Perfect voor deze Kinderboekenweek.

Star rating, 5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: