Recensie: Junior Bake Off Vlaanderen

Recensie: Junior Bake Off Vlaanderen

Junior Bake Off Vlaanderen by Julie Van den Driesschen, Bakken, Vlaanderen, Lekkers, Gebak, Muffins, CakeEen nieuw bakboek is in mijn leven gekomen. Hallo, Junior Bake Off Vlaanderen!

Ik kan dit soort boeken nooit laten liggen al weet ik dat ik vaak een flink aantal dingen moet aanpassen. Ik kijk altijd uit naar nieuwe recepten. En ik heb er weer een aantal gevonden die ik zeker wil proberen, zoals die bananencrumble (ga ik morgen proberen (en dus de morgen nadat ik dit review schrijf niet de dag dat dit review verschijnt want dan is het al weer een maand later) of het recept voor wafeltjes. Kijken of ik eens een wafelrecept heb die niet zo eiig smaakt (daarom gebruikte ik ook niet mijn wafelijzer meer, omdat ik echt een huisgemaakt recept wilde en niet een pakje). Ik vond de informatie erg goed geschreven en ook was het allemaal makkelijk te volgen en vond ik de foto’s erg leuk, je krijgt bij velen toch echt heel veel honger. Ik vond de recepten ook goed geschreven en je kunt alles goed volgen. Dat is altijd fijn, want ik heb nogal wat kookboeken/bakboeken gelezen waarbij je echt moest herlezen soms om te weten wat je nou weer moet doen. Simpel is leuker en beter.

Nog even dit:
-Kunnen we ophouden met de standaard dingen in het boek te gooien? Zoals de rolcake dinges met stipjes? Of de soesjestoren (die gelukkig iets creatiever was maar ja).

-Heel jammer. Waarom moet er steeds vaker in recepten amandelpoeder OF amandelmeel zitten? Ik ben allergisch voor noten, amandelen, en pinda’s. Ik hoop maar dat ik alles kan vervangen. En ach, anders smaakt het maar anders.

-Mmm, wel interessant, die kerstboombrownies en die halloween spookjes doen me heel erg denken aan recepten door Laura Kieft van heel wat tijd terug.. Mmm.

-Eens kijken of ik ergens cassonadesuiker kan vinden. De AH site list het als enige op Google maar ik weet toch zeker dat ik het nog nooit in mijn AH heb gezien. Hopelijk is er nog een alternatief of kun je gewoon NL basterdsuiker gebruiken.

Maar ondanks wat kleine puntjes, ik heb genoten van het boek. Ik ga zeker wat receptjes proberen.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: