Recensie: Het mysterie van de magische stenen

Recensie: Het mysterie van de magische stenen

Het mysterie van de magische stenen by Thea Stilton, Dorette Zwaans, Kinderboek, Reizen, Stonehenge, Toneelstuk, Thea SistersEen nieuwe Thea Sisters en ditmaal gaan de meiden naar Engeland, naar Stonehenge om mee te doen met een toneelstuk.

Ik was me toch een portie enthousiast toen ik zag dat er een nieuwe Thea was! Ik vind deze boeken echt te leuk!

In dit boek gaan de meiden naar Stonehenge. Studenten over de hele wereld mogen mee doen met een toneelstuk! Plus, natuurlijk is er veel meer dan alleen het toneelstuk al is het wel het grootste ding. Iedereen heeft wel iets te doen daar en dat vond ik leuk. Ik was even bang dat alleen degene die een rol kreeg iets te doen had, maar nee. Elke Sister heeft iets. Natuurlijk Colette bij de mode/kleding. XD Wat een verrassing. Ik vond het leuk dat we ook veel over Arthur en Stonehenge leren al had ik misschien ook wel graag eens wat meer van de omgeving willen zien. Ik snap ze zijn druk, maar dankzij Colette keek ik nu al uit naar die baden. XD

En het mysterie? Heel spannend en heel leuk! Wel jammer dat het die persoon is. Ik was net als de Sisters, heel teleurgesteld in diegene.

Ik weet niet hoe ik me over het einde voelde, nou ja, en dan vooral het Satomi stuk. Ze is door het hele boek een feeks, maar ik gok dat de schrijfster het toch nog een einde wilde geven en dus gaat ze die kant maar op. Tja. Niet helemaal mijn ding. Wel zoet en lief en erg passend voor de tijd, maar ja.. nee.

Ook tof hoe de non-fictie stukjes nu zijn gedaan. Veel leuker en veel interessanter. Ja, ik ben een beetje afgeknapt op plaatje x pijltjes naar het plaatje (dank je wel internet) maar ik vond het nog steeds leuk. Het is verfrissend. Normaal krijg je gewoon een berg tekst en nu is alles samengevat op een leuke manier + we krijgen dus wat toffe plaatjes erbij. Ook leuk waren de extras daarna. De recepten, de puzzels, de DIY projecten.

Ik ben wel erg verward door het labeltje/stickertje dat er van de bieb op staat. Ze hebben twee exemplaren bij de bieb waar ik dit boek vandaan heb gehaald. Eentje staat bij landen/reizen, wat logisch is. Maar deze staat bij natuur/schattige dieren? Mijn man maakte mooi een grapje dat het over muizen ging en die zijn toch schattig/klein? XD Maar ja, ik heb nu dus vragen.

Al met al, ik heb zo onwijs weer genoten van dit verhaal. Ja, het font is nog steeds een dingetje voor mij, erg afleidend voor een ADHD-er, maar ik kan ook niet stoppen met het lezen van deze boeken. Ze zijn gewoonweg te leuk en de Thea Sisters maken echt de geweldigste avonturen mee.

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: