Recensie: Game Helden tegen de zombie-cowboys

Recensie: Game Helden tegen de zombie-cowboys

Game Helden tegen de zombie-cowboys (Game Helden #2) by Marcel van Driel , Paco Vink, Aliens, Monsters, Zombies, Spannend, Wild West, Portalen, Superkrachten, Kinderboek, Illustraties, ComicsDitmaal nieuwe monsters, zowel zombies als blobberige tentakelmonsters! Heerlijk spannend weer.

Het heeft even geduurd voor ik dit boek had. Ik haal ze uit de bibliotheek en hij was constant niet aanwezig, of de bieb die ik op dat moment bezocht had hem niet in de catalogus. Maar dan begin September had ik hem dan toch gevonden! Eindelijk kon ik eens zien hoe het nu met ons team ging.

In dit boek ontdekken onze Game Helden dat ze ook krachten hebben BUITEN een spel! En dat levert wat grappige scenarios op en ik kon me ook best voorstellen dat ze het niet té makkelijk hadden, want ja, je wilt natuurlijk niet dat iedereen het ziet of erachter komt. Dus ja. Ik vond het leuk dat we in dit boek Puck volgen. Vorige keer was dat Raff. Ik ben benieuwd wie de volgende zal zijn, als ik zo naar de covers kijk lijkt het Manú te worden, leuk! In dit boek is een van de monsters van vorige keer in het Wilde Westen van tig honderd jaar geleden belandt en tja… het is aan de Game Helden (dank je Manú voor dat portaal) om het op te lossen. Vooral als Manú wordt ontvoerd. Oh ja, het wordt echt spannend. En met elk stukje weer spannender. Want hoe hou je een zombie/alien/cthulhu monster tegen? Wat doe je als hij de wereld wilt overnemen? Ik weet niet helemaal of de oplossing de juiste was, maar I will take it. XD

Ik vond het hele gebeuren met Raff top gedaan. We zien dat het voor hem moeilijk is, hij moet immers zijn rolstoel achterlaten en dit is natuurlijk niet een spel dus hij kan niet lopen. Gelukkig zijn Blaag en zijn vrienden innovatief en creatief en proberen ze hem op allerlei manieren te helpen. Door superkracht te gebruiken (of gewoon mensenkracht) door Blaag van alles te laten zijn zodat Raff mee kan komen. Er waren wat momenten dat ik me zorgen maakte (zoals toen ze op het dak zaten omringt met zombies) want Phileine en Puck kunnen best OK naar beneden komen, maar hoe neem je Raff mee? Dus dat vond ik echt top geschreven.

Het einde vond ik tof. Dat belooft nog wat voor de volgende boeken zeg! Lekker spannend dus. En ook, wat een ego heeft die vrouw zeg. XD

De illustraties door Paco Vink waren weer fantastisch, ik heb enorm van ze genoten! En ook natuurlijk van de combinatie illustraties, comics, en tekst.

Al met al, ik kan niet wachten tot ik het volgende boek in de handen heb. Hopelijk heeft de bieb hem snel, en anders volgende maand (want mijn budget is al gevuld deze September maand) kopen. Ik zou hem helemaal aanraden er is geen saai moment.

Star rating, 5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: