Recensie: De Magische Bieb: Eenhoorn in paniek

Recensie: De Magische Bieb: Eenhoorn in paniek

Eenhoorn in paniek (De Magische Bieb #3) by Femke Dekker (Goodreads Author), Mark Chambers, Kinderboek, Magie, Fantasy, Eenhoorn, BiebHet derde boek in de serie De Magische bieb en ditmaal een nieuw karakter en een eenhoorn!

Ik was zo blij dat een van mijn biebs hem had! Ik kijk echt steeds uit naar deze leuke boeken. Magie + bibliotheken. Ja! Ja!

In dit boek volgen we Stan. Ik had al een vermoeden dat hij het dit keer moest zijn want de vorige boeken waren Jonas en Wilgje. Ik vraag me af of het volgende deel weer met Wilgje/Jonas in de hoofdrol zullen zijn. Ik hoop wel dat er meer boeken komen! Haha, even afgeleid. Terug naar het boek. Ditmaal dus Stan. Een ietwat onzekere jongen die enorm houdt van tekenen. En dus in dit boek een magische eenhoorn tekent. Tja, je moet ook nooit de potlood van de illustrator lenen, je weet maar nooit. XD Trouwens, ik wil nu wel dat potlood hebben. Ik kan niet supergoed tekenen (in ieder geval dat vind ik) maar het zou zo cool zijn als iets dat je tekent tot leven komt. OK, misschien ook wat onhandig, maar ik vind het niet erg.

En vervolgens is het natuurlijk chaos want Stan die twijfelt enorm en vindt de eenhoorn enorm lief en zacht… en tja, je weet wat er gebeurt als je je gevoelens over rationele gedachten laat gaan. Dan loopt er opeens een wilde eenhoorn door de bieb! Ik heb enorm gelachen, vooral die reactie van dat meisje tegen haar opa. Hoe durft die opa de eenhoorn een paard te noemen, tsk. En ik lachte nog harder om te zien hoe ons trio de eenhoorn probeerde te vonden. Een op de rug, een op de staart, en een aan de nek. Jep, dat was een plaatje. Ik hoopte hard dat ons trio een oplossing zou vinden. Zowel voor de eenhoorn vangen als voor het verstoppen/ergens laten van de eenhoorn. Want tja, daar komt de vraag. Laat je hem weer een tekening worden? Of laat je hem vrij?

Ik vond het ook tof dat we dus ietsje over Flora leren en nu wil ik meer van haar zien. Hoe is ze aan het potlood gekomen? Hoe kent zij meneer Vrolijk? Waarom heeft zij x en y mogen tekenen? Hoe krachtig is ze? Wat weet meneer Vrolijk over haar? En zo veel meer vragen.

Ook zien we weer een andere kant van de bieb en ik was helemaal blij! Ik vind deze magische bieb geweldig en er zijn dus duidelijk nog vele geheimen te leren en ik wil ze allemaal weten!

Ik heb dus genoten, het was echt weer een leuk deel en bergen magie! Ik zou dit boek en ook de andere in de serie aanraden.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: