Recensie: Biggetje Bor

Recensie: Biggetje Bor

Biggetje Bor by Andrea Kruis, Kinderboek, Illustraties, Biggetje, Varken, Schattig, ZoetWat zou jij doen als je eindelijk een huisdier krijgt.. maar het is geen hond of poes… maar een varkentje! Ik heb heerlijk genoten van dit boek.

Het is een droom van elk kind, een huisdier! Floor is ook van de dromen. Ze wil graag een poes… of een hond.. of een pony.. of misschien toch een hamster? Een konijn dan? Nou haar ouders hebben een creatief idee. Floor krijgt een biggetje! Ik vond het enorm leuk om te lezen vooral omdat je ziet hoe Floor het diertje gaat liefhebben. Eerst is ze best onzeker erover. Want ja. Wat kan een varken nou? Een hond daar kun je mee spelen. Een poesje aaien. Maar een varken? Dus ik vond het superleuk om te zien hoe ze langzaam steeds meer van hem ging houden en ook steeds meer zag dat een varken een echt leuk huisdier was. Best knuffelbaar. Luistert goed. Heeft een leuke naam, nou ja, zij vindt het leuk, ik weet niet wat ik van de naam moet denken, haha. Bor? Maar goed! Niet mijn varkentje.

En we zien ook hoe ze het diertje nieuwe truukjes aanleert en zelfs mensen met honden in verbazing achterlaat. Want die verwachten het niet. Maar varkens zijn echt superslim hoor. Die kunnen heel veel! Ze vinden het zelfs leuk om wat nieuws te leren. En dat zie je hier ook. Want Bor zuigt het allemaal op als een spons!

Ik vond het einde ook enorm leuk want we zien dat Floor ook wat realiseert. Bor kan van alles zijn.. maar soms moet ie gewoon even een varkentje wezen. Ik heb wel gelachen hoor om dat laatste plaatje, oh moeders, er moet wel meer gewassen worden dan wat handjes. XD

De illustraties zijn geweldig. Maar ja, dat is logisch. Het is Andrea Kruis.

Ik wil echt meer boeken over Biggetje Bor! Ik weet zeker dat dit duo nog vele avonturen kunnen hebben! Ik zou het boek zeker aanraden aan iedereen!

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: