Recensie: Wie heeft er één jonkie meer?

Recensie: Wie heeft er één jonkie meer?

Wie heeft er één jonkie meer?, Dieren, Prentenboek, Kinderboek, Non-Fictie, Julia Donaldson, Schattig, Lief, TellenEen echt magisch mooi boek waarin in kinderen op een toffe manier tot 10 leren tellen + nog een paar tientallen!

Ik heb dit boek vorige maand (Mei) uit de bieb gehaald en eindelijk had ik dan de tijd/de zin om het te lezen en WAUW, ik wilde dat ik het eerder had gelezen want dit was een feestje.

We beginnen bij een dier dat een jonkie krijgt (een schattige vleermuis) en zo gaan we steeds 1 jonkie omhoog tot we bij 10 zijn! We zien waar de jonkies slapen/spelen. Of ze al veel kunnen of nog dicht bij mama zijn. Het was onwijs schattig en ik vond het heerlijk hoe je steeds de flapjes (die op een leuke manier waren gemaakt met vormpjes, de moeder gebruikte, en nog meer) kon openmaken om de jonkies te zien. Ik was blij verrast dat we daarna tientallen kregen en dus nog meer dieren. Leuke toevoeging zo leren kinderen nog een paar meer aantallen op een leuke manier. Ik vond de keuze van dieren ook top. Niet alleen wat standaard diertjes (schapen/muizen) maar ook poolhazen, hyenas, hangbuikzwijnen.

En dan komt er nog een extra element, want aan het einde mag je een moeder gaan helpen. Ik had totaal niet door dat je die moest zoeken, ik dacht dat ze bij de platen hoorden. Ik had veel plezier in het kijken of ik ze kon vinden, ik heb niet geteld, gewoon gezocht.

Ik vond het wel vreemd dat ze soms de specifieke naam gaven aan de dierenbabies, maar soms ook gewoon voor de basis ging. Zo noemde ze baby-eendjes gewoon eendjes terwijl ze vaak pulletjes worden genoemd. Vleermuisen hebben geen jonkies maar puppies. Dat had net wat beter gekund, zo leren kinderen ook meteen het juiste woord.

De illustraties waren echt prachtig. Ik genoot echt enorm van de stijl en de kleuren die gebruikt waren. Ik wil wel een print of tig van dit boek om aan mijn muur te hangen.

Al met al, een leuk en leerzaam boek met flapjesverrassingen en schattige dieren. Aanrader!

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: