Recensie: Wat doet dat ukkie hier?

Recensie: Wat doet dat ukkie hier?

Wat doet dat ukkie hier? by Uticha Marmon, Anne-Kathrin Behl, Kinderboek, Meisje, Wieg, Broertje, Prentenboek, GevoelensEen superleuk boek over broers en zussen en wat te doen als je opeens een nieuw broertje hebt in huis!

Ik vind dit soort boeken altijd erg leuk om te lezen en bij dit boek vond ik ook de illustratie-stijl erg tof dus ja, hup mee naar huis toe!

In dit boek ontmoeten we Evi, een kleine meid die opeens er een broertje bij krijgt. Ja, ik zeg opeens. Want zo kwam het wel over. Alsof het meisje totaal geen besef had dat haar mama zwanger was en wat dat betekende. Ze was echt helemaal verward over het kleine hummeltje dat in haar huis kwam. Hebben die ouders niet even met haar gesproken? Er zijn ook leuke boekjes over zwangerschap en wat er allemaal aan de hand is. Dus ja voor het meeste van het boek is het meisje verward en ja, ze wil ook gewoon niet het hummeltje in de buurt hebben. Ik gaf haar op punten ook geen ongelijk, haha, babies huilen nu eenmaal. XD En ja, ouders moeten toch de baby iets meer aandacht geven dus daar gaat dat ook. Ik snapte wel dat ze zo ongelukkig was en ik moest dan ook enorm lachen om wat ze allemaal uithaalde om toch de aandacht te krijgen.

Ik was wel bang dat het hele boek zou zijn dat ze negatief over de baby was en dus op manieren aandacht probeert te krijgen maar gelukkig verandert er iets aan het einde, iets dat me echt enorm blij maakte en ik denk dat de ouders ook heel blij zijn. Ik ben blij en trots op Evi dat ze die stap ook durfde te maken. Goed gedaan! Nu veel succes als ie straks gaat lopen. XD

De illustraties waren echt het beste stuk aan het hele boek, wat heb ik daarvan genoten zeg! En ik wil ook zeker kijken wat Anne-Kathrin Behl nog meer heeft gedaan!

Al met al, een zoet en leuk boek over een nieuw familielid en hoe je daar mee moet omgaan. En lieve ouders, help je kinderen en zorg dat ze zijn voorbereidt.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: