Recensie: Waar is Dagobert?

Recensie: Waar is Dagobert?

Waar is Dagobert? by Walt Disney Company, Kinderboek, ZoekboekEen superleuk zoekboek met Dagobert en zijn familie! Kun jij alles vinden?

Ik was helemaal blij dat er een zoekboek uitkwam met Dagobert Duck en zijn familie! Ik ben een groot fan van de serie en dus moest dit boek mee met me. En ik heb me lekker vermaakt met dit toffe boek waarin we verschillende leuke zoekplaten krijgen die ons over de hele wereld nemen. En ga maar zoeken naar de familie Duck en de personages eromheen. Van China tot Afrika to Duckstad zelf, van alles komt voorbij en ik keek enorm uit naar elke nieuwe plaat.

Echt geweldig, en iets waar zeker meer boeken zoals dit van zouden kunnen profiteren is… verschillende poses! Ik heb al een aantal zoekboeken gezien die supermakkelijk waren omdat de karakters steeds dezelfde kleding en zelfde poses hebben. Hier… hier is het toch wat moeilijker gemaakt. Verschillende poses en expressies, verschillende bewegingen, soms ook ietsje andere kleding. Soms moest ik echt even goed zoeken. En dat vind ik absoluut heerlijk. Maak het maar niet makkelijk!

En leuk vond ik ook de art! Het is de wat nieuwere Duck-style zo zou ik het noemen en ik vind het geweldig dat ik er dus volop van kon genieten in dit leuke boek.

Supertof vond ik het dat we nog extra zoekopdrachten krijgen en dat die ook op de pagina zelf gementioned worden. Dat doen niet veel zoekboeken, soms kom je dus pas achter nieuwe zoekopdrachten als je het einde van het boek bereikt, en tja dan heb ik vaak niet meer de zin om nog eens terug te gaan. Nu stond er duidelijk op welke pagina je moest zijn voor meer opdrachten op de pagina zelf. Tof dus!

Helaas vond ik het jammer dat er dus geen rekening is gehouden met hoe het boek geprint wordt. Er waren een aantal dingen die je moest zoeken die PRECIES in het midden van het boek zaten. Je kon ze nog net soms zien, maar soms moest ik gewoon het boek ietsje ombuigen… en dat is niet fijn.

Maar dus ik ben enthousiast en ik zou dit boek aan iedereen aanraden! Hartstikke leuk!

Star rating, 5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: