Recensie: Mama is profvoetballer

Recensie: Mama is profvoetballer

Mama is profvoetballer by Marieke Visser, Ody Neisingh, Nadia Meezen , Voetbal, Leeuwinnen, Kinderboek, Sport, MysteryHet is tijd voor voetbal! In dit leuke boek volgen we Naomi en ook haar moeder die aanvoerder is bij het nationale team!

Ik dacht dat het wel een leuk boek was om te lezen vooral nu het vrouwenvoetbal er was in het groots. Wel jammer dat ik dit dus nu lees want de leeuwinnen hebben blijkbaar verloren (ik kijk geen voetbal maar ik kijk wel naar de scores in de krant). Net te laat. Haha.

In dit boek volgen we Naomi, een meisje dat houdt van voetbal en de dochter is van een van de leeuwinnen! Ik vond Naomi een leuk hoofdpersoon en leuk dat ze zelf ook voetbalt.

We lezen over de halve finale en over de finale en ik vond de wedstrijden goed geschreven, lekker spannend (al vraag ik me af hoe de scheids die erg foute overtreding niet zag, bril nodig?). Ik zat er helemaal in. De schrijfster heeft het goed voor elkaar gekregen, het was alsof ik gewoon een wedstrijd op tv zat te kijken (als ik er een keertje langskom).

Alleen het mysterie? Daar had ik gewoon weinig mee. Van mij had het boek gewoon helemaal over het voetbal mogen zijn. Ik vond het niet helemaal passen en ik vond het ook niet zo spannend.

Naomi’s beslissing kwam best uit het niks vallen, ja we hebben een hint, maar tot die hint is er gewoon niks mis en ook daarna tot de beslissing is er niks. Ik vond het ook wel een beetje vreemd want iedereen vindt dat ze goed is en ze wint steeds medailles… Ach ja.

Wel een leuk einde! Ik zal niks verklappen maar ik vond dat stuk erg leuk gedaan.

Oh, en een extra punt naar Juf Japke, wat een geweldig karakter was zij zeg! Zo gemotiveerd en zo into voetbal.

En de illustraties door Nadia Meezen waren echt heel leuk gedaan!

Al met al, ik heb dus genoten van het boek. Een leuk boek als je fan bent van voetbal, en ook leuk voor de meiden die over een voetbalvrouwenteam willen lezen.

Star rating, 3.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: