Recensie: De Wonderpony

Recensie: De Wonderpony

Wonderpony by Joke Reijnders, Kinderboek, Illustratie, Zoet, Lief, Magisch, EenhoornEen enorm zoet boek met een toffe en magische verrassing!

Ik kwam dit boek tegen in de bieb en ik weet niet, ik moest hem gewoon hebben! Het zag er té zoet en lief uit en ik was erg nieuwsgierig naar de pony! Want wat was er mee?

In dit zoete boek ontmoeten we Floor. Ze heeft een grote wens, misschien kun je het al raden, ze wil graag een eigen paard/pony! Maar ja. Je weet hoe dat gaat, duur duur duur. Maar gelukkig heeft Floor geluk! Echt supergeluk. Ik heb wel vaker langs velden gereden met paarden erin maar nog nooit heeft een oude mysterieze man mij een pony gegeven. Zoals Floor in dit boek krijgt. Haha. Ik zou het niet erg gevonden hebben. Ja, ik ben best allergisch en ook voor het hooi, maar all worth it. XD

Ontmoet Flonker. Een dik, grijs paard met een attitude. Maar wat er vervolgens gebeurde? Iets magisch! Want hoe meer liefde Floor geeft aan Flonker, hoe meer ze hem verzorgd, hoe meer hij veranderd en ik vond het zo leuk geschreven en zo leuk om te zien. Ik genoot van elke verandering en ik vond het helemaal zoet om te zien hoe Floor en Flonker steeds dichter kwamen en steeds meer vrienden werden.

Ik had alleen niet DAT verwacht, OK, goed, op een gegeven moment wel, maar aan het begin niet. Ik vond het ook wel geinig dat er dus mensen zijn die er van weten. Nu ben ik nog nieuwsgieriger naar deze wereld en zou ik er best willen instappen om te kijken of er nog meer magische dingen zijn.

Ik vond het wel jammer dat Floor geen helm droeg. Ja, ik snap het, je hebt een band met je dier. Maar hij gaat je echt niet redden als hij opeens iets aparts doet en je op de grond kukelt.

Ik vond de illustraties erg zoet en goed bij het boek passen.

Al met al, een enorm magisch en lief boek en ik wil nu ook een Flonker. Aanrader.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: