Recensie: De drie speurders – De Inbraak

Recensie: De drie speurders – De Inbraak

De drie speurders - De inbraak by Bjarne Blomkvist, Lisa Brenner, Kinderboek, Mysterie, Cavia, Leuk, Interactief, BroersEen nieuwe De drie speurders en natuurlijk moest hij meteen mee! Deze serie is gewoonweg te leuk!

In dit boek is er een inbraak in een dierenwinkel en het is aan de kinderen om uit te vinden wat er is gebeurd en waarom iemand zo graag de cavia’s wil hebben. Ik vond het mysterie erg leuk geschreven en ook nog steeds tof hoe je zelf als lezer mag mee zoeken. Er zijn verschillende plaatjes met net iets anders of waarbij je een aanwijzing krijgt en moet zoeken naar het juiste ding. Echt heerlijk. Ik zit helemaal in het verhaal steeds en kijk uit naar de puzzels. En wat er uiteindelijk met de cavia’s was? Ik had al vroeg een vermoeden maar toch heeft het verhaal me op punten ook kunnen verrassen en dat is fantastisch.

Ik vond het wel apart dat Tijl de kinderen laat rondlopen in de winkel terwijl dus de politie nog niet eens is langsgeweest. Ik snap het, je wilt die cavia’s erg graag vinden en daar ben ik het mee eens, maar die kids gaan nu dus aan dingen zitten en sporen verpesten. Het was wel leuk om met ze cavia’s te zoeken hoor, echt waar die beestjes zaten overal (en oom Tijl liep er gewoon over eentje heen, oh Tijl). XD Maar misschien niet de beste zet.

We krijgen EINDELIJK een goede introductie naar onze groep! Carlo en Ben zijn broers, Semura is dus hun beste vriendin. Carlo is de oudste van het stel gevolgd door Semura en Ben is de jongste met zijn 6 jaar. Leuk dat we ook lezen over hobbies en wat ze zoal weten. Zelfs oom Tijl die steeds weer mysteries vindt voor ons trio wordt genoemd, ik had wel net iets meer info gehad over hem.

Wel grappig, op pagina 13 van mijn biebboek staat opeens een zalm-kleurig blokje onder tekst met daarin recensie-exemplaar. Mmmmmmmmm. Bieb? Iets te vertellen? Of is dit in alle boeken het geval en is er gewoon een print misgegaan. Ik ben nieuwsgierig!

De illustraties waren wederom erg leuk! Ik moet echt eens kijken of deze illustrator nog meer heeft gedaan naast deze serie en of die boeken ook in het NL te vinden zijn… of dat ik toch mijn Duitse woordenschat eens moet opschroeven. XD NOTITIE, net dus even gekeken en blijkbaar heeft ze best wat gedaan en gelukkig zijn er ook twee Webtoons in het Engels! Eep!

Ik kan niet wachten op het volgende deel! Zo leuk! Ik zou dit boek en ook de eerdere delen aanraden aan iedereen.

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: