Recensie: Willewete – Prinsessen

Recensie: Willewete – Prinsessen

Willewete - Prinsessen by Suzan Boshouwers, Marjolein Hund, Prinses, Non-Fictie, Prentenboek, Zoet, KinderboekEen leuk boek over Middeleeuwse/vroegere prinsessen.

Ik vind prinsessen altijd wel leuk om over te lezen en de cover zag er ook heel lief uit! Ik heb genoten van het boek, al waren er wat dingen die ik net jammer vond.

In dit boek zien we een klein meisje, die helemaal gek is van prinsessen, in slaap vallen en zo begint de reis door hoe prinsessen van vroeger waren. Van de kleding (heel veel onderdelen) tot een mooie bal tot de koning en de koningin tot lessen en nog veel meer. Je leert enorm over de prinsessen van vroeger en ik vond het leuk om de prinses te volgen door haar dag, door haar leven. Te zien wat ze meemaakt. Het boek laat door middel van leuke art en tekst je van alles weten over deze prinses. Ik wist al heel veel, dus voor mij niks nieuws, maar toch heb ik genoten.

Ook krijgen we informatie over een paar bekende prinsessen en er zijn nog wat andere toffe extras.

Het jammere vond ik dat het dus focuste op prinsessen van vroeger. Gegeven de blurb had ik wel een vermoeden dat we misschien ook wat zien in de dag van een prinses van vroeger maar ik ging er eigenlijk van uit dat het ook de hedendaagse prinsessen zou zijn. Helaas is dat dus niet het geval en dat vond ik erg jammer. Ik denk dat het echt een toevoeging was als we twee tijdlijnen hadden gezien. Eentje van hoe het vroeger was en dan volgen we ook een prinses in het nu. Want er is veel veranderd, maar wat is er hetzelfde gebleven?

Zoals ik al zei, leuk art. Marjolein Hund heeft echt een toffe stijl die perfect bij dit boek past.

Ook vond ik het leuk dat je soms flapjes had die je kon opendoen!

Al met al, een leuk boek al had ik het echt nog meer leuk gevonden als er net ook wat info was over de huidige prinses.

Star rating, 3 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: