Recensie: Mijn gouden boekje over treinen

Recensie: Mijn gouden boekje over treinen

Mijn Gouden Boekje over Treinen (My Little Golden Book About...) by Dennis R. Shealy, Paul Boston , Kinderboek, Non-fictie, Treinen, ReizenEen tof gouden boekje over treinen!

Ik hou enorm van treinen dus dit boekje moest zeker mee! Alleen stond er bij de bieb niet bij dat het een gouden boekje was en de cover was niet echt leesbaar dus, haha, ik had wel iets meer verwacht/iets groters verwacht.

In dit leuke boekje vinden we alles uit over treinen. Ja, dit gouden boekje heeft heel veel informatie, het is echt sjokvol. Van wat voor treinen er zijn (van goederen tot forenzen) tot de snelle treinen (en daar moest ik om lachen om dat je zo’n perron ziet met mensen die bijna wegvliegen). Maar ook geschiedenis hoe treinen zijn ontstaan, hoe ze eerst op stoom/kool waren en dat we nu elektrisch rijden, en hoe het allemaal is gegroeid tot wat je nu hebt. En we krijgen ook informatie over tunnels en andere extra-speciale bouwprojecten. Zo wist ik niet dat er een soort van viaduct was in China die twee steden verbindt. Echt tof!

Ik vond ook de illustraties echt heel mooi gedaan! Vooral de stukken met de treinen vond ik top, maar er waren ook leuke platen met wat toffe details.

Al met al, ben je fan van treinen? Hou je van gouden boekjes? Probeer dit boekje zeker uit!

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: