Recensie: De held van FC Doelen

Recensie: De held van FC Doelen

De held van FC Doelen by Fiona Rempt, Juliette de Wit, Voetbal, ADHD, Kinderboek, Sport, Voetbal, GroenEen tof voetbalboek met een goede hoofdpersoon en veel vriendschap.

Ik vond Jampie al meteen tof, maar toen ik uitvond dat hij dus ADHD had (ik had al een vermoeden gegeven wat dingen) was ik helemaal blij! Ik heb zelf ADHD dus ik vind het tof als er hoofdpersonen zijn met ADHD. En dan wel goed geschreven. Want ik zie helaas nog iets te vaak stereotypes. Maar Jampie is goed geschreven. Ik herkende veel van mij in hem. De zorgen, de drukte, de maffe sprongen, en nog wat andere dingen.

De vrienden van Jampie waren echt tof. En ik vond het ook leuk dat de jongens een bijnaam hadden en met elk stuk in het boek snapte ik meer en meer waarom ze zo heetten. XD

Ik vond het leuk dat het over voetbal ging. Echt grappig hoe ik niks heb met voetbal zelf maar het wel tof vind er over te lezen. Leuk om wat wedstrijden en trainingen te zien en leuk ook dat er individuele aandacht is voor Jampie door zijn vrienden. Lief dat zij hem zo goed hielpen.

De voetbaltips bij verschillende hoofstukken? Helemaal top! Ik vind het altijd leuk als een boek dit doet. Het geeft net iets extras en je leert nog wat leuks. Ik wist bijvoorbeeld niet wat een akka was, maar nu wel! Namelijk de bal wegtikken met de zijkant van je voet.

De illustraties door Juliette de Wit maakten me helemaal blij! Ik vind haar stijl echt zo leuk en ik ben altijd blij om haar illustraties te zien in boeken!

Al met al, een tof boek met een geweldige hoofdpersoon en heel veel voetbal! Aanrader!

Star rating, 3.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: