Recensie: Rotbeest!

Recensie: Rotbeest!

Rotbeest! by Karen Soeters, Groen, Rat, Kinderboek, Non-Fictie, DierenEen leuk boek over allerlei dieren die door veel mensen als rotbeesten worden aangezien of waar vooroordelen over bestaan.

Ik zag dit toffe boek bij de boekenhandel en mijn man was lief om hem voor me te kopen als verrassing. Dank je schat!

Ik hou van boeken over dieren en dan vooral de dieren die wat minder te boek staan als leuk/schattig/tof. Dieren zoals ratten (die echt niet zo eng zijn), mieren (nou ja in je tuin zijn ze wel ietwat vervelend maar verder vind ik het geweldige dieren), varkens, en meer. Ik keek uit te lezen over deze dieren en misschien nog wat nieuws te leren over ze. Ik vind de selectie van dieren erg leuk gedaan en ik genoot van (bijna) elk hoofdstuk. We hebben een verhaal over het dier en wat hij doet en hoe hij zijn reputatie heeft gekregen, en daarna krijgen we nog verschillende weetjes, worden gezegdes uitgelegd en waarom die nou niet echt kloppen, en meer. Ik vond het heel interessant, de schrijfstijl van de schrijfster was echt heel goed. Serieus maar ook grappig.

Over de meeste dieren ben ik het best eens hoor, er zijn dieren waar ik nou niet zo blij van wordt, zoals  mollen hoef ik niet zo graag. Ze zijn schattig hoor en leuk als ze niet op je campingveldje zitten, want als je aan het kamperen bent is het nou niet zo fijn als er een mol onder je tent graaft. XD

Ik heb het hoofdstuk over wespen overgeslagen. 1) Ik hou niet van wespen want het is heel leuk dat ze je niks doen maar dat is een leugen die zowel ik als mijn man je kunnen vertellen 2) Ik had geen zin in enge plaatjes.

Maar al heb ik enorm genoten en ook weer wat nieuws geleerd… ik vond het soms net ietsje prekerig. Iets te dieren zijn het tofst en bleh naar mensen. En sommige zinnen waren zo vreemd verwoord dat ik ze aan anderen heb laten voorlezen en die snapten ook niet zo goed wat de schrijfster met deze zinnen wilde bereiken.

De illustraties waren hit/miss. Ik vond sommige echt heel leuk gedaan, maar sommige waren gewoon niet mijn ding.

Ik heb dus genoten en ik ben erg blij dat ik dit boek heb gelezen! Ik zou hem aanraden.

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: