Recensie: Opa en Oma Oelewapper en de geheime vrienden

Recensie: Opa en Oma Oelewapper en de geheime vrienden

Opa en Oma Oelewapper en de geheime vrienden (Opa en Oma Oelewapper) by Marianne Busser, Ron Schröder, Kinderboek, Vliegend huis, Prentenboek, PrijsEen tof boek over Opa en Oma Oelewapper die een berg geld verdienen en er toffe dingen mee doen!

Ik heb al de andere Opa en Oma Oelewappers gelezen en ik was dan ook blij dat ik er nog eentje niet had gelezen. Ik vind deze boeken altijd zo leuk en ik keek er dus naar uit om deze ook te lezen!

In dit boek winnen opa en oma een prijs! Niet duizend, niet tienduizend, maar honderduizend euro! Ja, dat is een bups geld en ze vragen zich af wat ze ermee moeten doen. Gelukkig hebben de kinderen wel wat toffe ideetjes want ze weten dat er mensen zijn die wel wat kunnen gebruiken. Ik vond het grappig hoe opa en oma het geld gaven, niet door meteen het te geven, maar door ze klusjes te laten doen. En dan was er nog een groot probleem met een tante en ik vond het zo zoet wat ze deden voor de tante al moest ik ook enorm lachen om de wijze dat ze dingen gingen doen. XD

Ik moet wel zeggen dat ik me afvroeg hoe die vrouw in dat huisje woonde? Is het gewoon een soort van vakantiedingetje en is ze er maar even? Want hoe gaat ze naar de wc? Douchen? Water drinken? Elektriciteit? Wifi? Er was gewoon niks en dat vond ik erg apart.

En tja, ik had misschien ook wel willen zien dat ze zelf ook iets met het geld deden. Ik zou zeker net als zij iets voor de mensen naast me doen, maar ik zou ook zeker wel wat wensen van mezelf vervullen. Daarom heb ik het ook net iets lager gerate omdat ik dat nou net graag had willen zien.

Leuke illustraties weer!

Ik heb dus genoten van dit verhaal, opa en oma waren echt tof en ik hoop dat ze met het rest van het geld ook mensen kunnen blij maken. Al hoop ik dus ook dat ze ook wat voor zichzelf kopen of voor de kinderen. Een leuk dagje uit, of een kleine vakantie.

Star rating, 3.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: