Recensie: Koning Snert

Recensie: Koning Snert

Koning Snert by Tosca Menten, Geert Gratama , Kinderboek, Woerden, Harmelen, Non-Fictie, Humor, Verhaaltjes, SoepEen hilarisch, maf, gek, heel erg Tosca Menten boek over Woerden!

Ik kwam dit boek tegen bij de bieb en meteen moest het mee. Vandaag op pinsterdag #2 heb ik het gelezen en wat heb ik gelachen en gegiecheld. Heerlijk boek!

Dit boek bevat interviews, verhalen, weetjes, gesprekjes, koeien, eenden, en nog veel meer. Er zijn verschillende lange verhaaltjes zoals eentje over de klokkentoren en een ander over een erwtensoepwedstrijd die er wel heel heftig aan toe gaat. Ik vond het erg leuk dat het niet alleen verhaaltjes waren maar dat er zoveel meer leuks was!

En echt, soms wist ik nou niet of ik het moest geloven of niet. Soms had ik zo iets van dit is toch té vreemd…. kijkt op google… is het waar. Bedoel sommige dingen waren best duidelijk fantasie, maar soms twijfelde je. XD Is het nou allemaal fictie over Woerden/Harmelen… of toch ook feitjes. Nou het is dus fictie en feitje! Met een vleugje Tosca eroverheen. Over die truien bijvoorbeeld… blijkbaar is dat echt een ding. Of die naam voor dat dorpje, ook echt waar. Of Woerdy. Ook waar. Het is zo verwarrend en ik vond het helemaal OK. Ik vond het zelfs leuk om te kijken wat nou waar is en wat niet.

De koeienstukjes tussendoor met gezegdes die dan bij die soort koe pasten. Heerlijk en ik lag helemaal dubbel. En mijn man trouwens ook want die vond ze ook geweldig en keek er naar uit dat ik ze voorlas/liet zien.

Leuk dat het niet alleen over Woerden ging maar ook over Harmelen.

De illustraties door Geert Gratama waren echt perfect en pasten goed bij dit maffe boek!

Al met al, ik ben erg blij dat de bieb dit had en ik de kans had om het te lezen. Wat heb ik genoten en ik heb het in een ruk uitgelezen. Aanrader!

Star rating, 5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: