Recensie: Hotel Habbekrats: De mysterieuze spruitjesmoord

Recensie: Hotel Habbekrats: De mysterieuze spruitjesmoord

Hotel Habbekrats. De mysterieuze spruitjesmoord by Rik Peters, Federico Van Lunter, Kinderboek, apart, maf, hotel, illustratiesEen dood persoon in een hotel. Wat is er gebeurd? Zal Francis het uitvinden wie het is en waarom deze persoon hier dood ligt?

Haha, dit was weer net zo’n feest als het Camping Cruel boek, hopelijk komen er nog veel meer boeken uit deze vreemde wereld. Ik zie op de kaart nog genoeg plekjes staan die een verhaal kunnen hebben. En ik hoop maar dat de schrijver verder gaat.

In dit boek gaan we naar Hotel Habbekrats. Een hotel waar je echt alleen wilt komen als je een durfal bent. Als je het niet erg vindt dat alles een beetje uit elkaar valt. Als je het niet erg vindt om zelf ergens eten te halen. Ik vond het best interessant hotel, niks voor mij, maar lezen erover is wel te doen. Ik vond het leuk om over de verschillende mensen (echt hele vreemde types zitten er tussen, sommige echt té vreemd maar sommige was ik best geinteresseerd naar) te lezen die er werken/wonen en om onze hoofdpersoon te volgen terwijl hij een moord oplost, nou ja, of het moord is weten we niet meteen, wat we wel weten is dat er iemand dood is gegaan in het hotel. En dat is natuurlijk niet normaal!

Ik vond het tof hoe Francis het op zich nam om de moord/het mysterie op te lossen. Maar ja de whodunnit werd wel een tikje moeilijk want heel veel hints wezen naar verschillende mensen en uiteindelijk naar een persoon, maar die kan het toch niet gedaan hebben?

Ik vond het echt enorm goed geschreven en dat einde was echt een klapper. Ik had het kunnen verwachten gegeven Camping Cruel, maar toch kwam het uit het niks en was ik WHUT aan het gaan. Haha, goed gedaan schrijver!

Alleen al die insecten brrrrrr Mehsi is geen fan. XD De ratten waren nog wel OK, maar ook niet altijd, vooral niet omdat ze overal waren. Brrrrrr

De illustraties door Federico Van Lunter passen echt perfect bij het boek, de bizarre sfeer, de vreemde mensen, de weird dingen die er gebeuren.

Al met al, ik was van plan een kleine review te schrijven maar dit boek was gewoon té tof en dus heb ik maar een lange geschreven. Ik zou dit boek aan iedereen aanraden. Insecten, een lijk, vieze recepten, en een hele cast met vreemde karakters. Ik kon niet stoppen met lezen.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: