Recensie: Dit gebeurde allemaal echt

Recensie: Dit gebeurde allemaal echt

Dit gebeurde allemaal echt (Tijgerlezen) by Joukje Akveld, Kees de Boer , Humor, Kinderboek, Sloopbal, Lezen, Boekenworm, Katten, Roze LuchtOMG, dit was echt GEWELDIG! Ik lag helemaal dubbel!

Wat doe je gewoon een boek wilt lezen in de tuin en er is HEEL HEEL HEEL veel HERRIE. Echt teveel HERRIE. Wel… lees dit boek maar ik kan je alvast vertellen dat ik helemaal dubbel lag en het op punten ook wel eens was met Cees. XD Ik vond het leuk om Cees te leren kennen en haar katten te zien (wel 4 stuks) en ik vond het tof dat ze zo hield van lezen, we kunnen echt altijd boekenwurmen gebruiken in boeken. En heerlijk dat ze een schommelbank heeft waar ze lekker op kan zitten en kan lezen.

Nou ja. Als dat kan. Want haar buurvrouw is bezig met de hond (Hatsijie wat een briljante naam is), de buurman iets verderop is bezig in huis met een slijptol en andere stevige herriemakers. En oh ja, weet je ook over die hele flat? Nou echt. Wat een buren. Ik lag helemaal dubbel om elk stukje dat we kregen over de buurt. Elk stukje lawaai. Die liedjes die er werden gezongen, dank je schrijver, nu heb ik ze weer in mijn hoofd. En mijn man ook want ik heb die illustraties met hem gedeeld (gedeelde smart is halve smart, right?). XD

Het einde was echt totaal een verrassing. Net als de vogel was ik helemaal verrast! Wat een geweldig bedacht einde en ik heb ook echt gelachen toen we zagen wat er gebeurd was. Top gedaan schrijver en natuurlijk de illustrator! Dit had ik zeker niet verwacht!

Ik moet zeggen eerst vond ik het vogeltje een tikje vervelend… maar al snel was ik een fan en vond ik het wel leuk dat er dus een narrator was en een vogeltje die op dingen die gezegd werden reageerde.

De illustraties van Kees de Boer waren weer perfect. Ik ben altijd erg enthousiast als ik zijn tekeningen weer in boeken zie, hij heeft echt een toffe stijl.

Al met al, heb je zin in een lekker maf en grappig boek? Lees deze dan! Je gaat geen spijt hebben~

One thought on “Recensie: Dit gebeurde allemaal echt

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: