Recensie: Dex Durfal #3: Herrie in het Mirakel Museum

Recensie: Dex Durfal #3: Herrie in het Mirakel Museum

Herrie in het Mirakel Museum (Dex Durfal #3) by Lida Dijkstra, Jan Cleijne , Avontuur, Nessie, Monster, Mythische Wezens, Mysterie, KinderboekEen spannend en leuk boek over een jongen en zijn avontuurlijke ouders!

Ik was in de bieb aan het rondkijken voor leuke nieuwe boeken toen ik deze tegenkwam. Ik wist niet dat het een deel 3 was, maar gelukkig hoef je nou niet per se ook de andere delen gelezen te hebben om te weten wat er gaande is. En tja, ik wil na dit boek gelezen te hebben toch ook echt de eerdere delen lezen want wat een stoer verhaal.

Ontmoet Dex Durfal. Ja, echt, dat is zijn naam. Hij is een stoere jongen met grootste dromen. Een van die dromen zal vandaag uitkomen want hij mag met zijn ouders (super onwijs gave ontdekkingsreizigers) naar Mirakel Museum. Ik had eerst zoiets van, OK, wat? Maar dan komen we achter wat het museum is en ik wilde er maar al te graag heen. Ook kijken naar de schatten die ze daar veilig houden. Maar er is zeker meer, want er zijn ook mythische beesten. Beestjes die een plek nodig hebben waar ze veilig zijn. Zoals Pegasus! Ik vond het eiland erg leuk beschreven en ik wilde maar al te graag zelf ook even ontdekken.

Maar er is ook mysterie! Want iemand steelt verschillende objecten, laat de dieren vrij, en doet andere dingen. Maar ja, wie is het? Hoe is hij of zij op het eiland gekomen? Het eiland is namelijk niet echt zichtbaar en als je er niet van weet zul je het zo missen. Ik vond het spannend geschreven al vond ik dat karakter in het begin gewoon irritant. Haha. Later kon ik wat meer inzien waarom hij deed wat hij deed en dat hij gewoon verward was. Ik vond het tof hoe Dex van alles bedacht om diegene te betrappen en zijn ouders te helpen. Ik moest wel lachen om zijn val. XD

Het einde was erg zoet en maakte me blij.

Het aapje was ook erg lief, ik wist niet zeker of ik hem zou leuk vinden, dus ik ben blij verrast. Ik ben nieuwsgierig hoe Dex hem heeft ontmoet.

De illustraties waren echt top! Jan Cleijne maakt het verhaal nog interessanter en spannender.

Al met al, perfect voor kinderen (en dus volwassenen) die wel van een spannend en avontuurlijk boek houden! Aanrader~

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: