Recensie: De Gorgeltjes trakteren de dieren

Recensie: De Gorgeltjes trakteren de dieren

De Gorgeltjes trakteren de dieren by Jochem Myjer, Rick de Haas , Fantasy, Kinderboek, De Gorgels, Dieren, TellenDe Gorgeltjes zijn terug! Dit keer gaan ze trakteren en mogen wij tellen en kijken~

Ik was echt helemaal dolblij toen ik in Juni een nieuw Gorgel boek zag bij de boekenwinkel. OMG, die moest ik gewoon hebben. Ik ben een groot fan van de serie en dit mooie kartonnen prentenboek met allerlei gaatjes en kijkstukjes riep mij meteen.

In dit leuke boek gaan de Gorgeltjes besjes uitdelen. Hebben ze aan mama gevraagd of dat mocht? Nee, maar het is voor een goed doel! Haha. Die lieve diertjes in de tuin van alles geven. Die lusten wel een besje, of 2, of 3. Ik vond het erg leuk dat het boek niet alleen uitdelen van besjes was maar ook een toffe verrassingsreis want we krijgen steeds een nieuw dier met superschattige baby’s! Door de gaten in de pagina kunnen we al een glimps opvangen van het diertje in kwestie, maar het is pas als je de pagina omslaat dat je het hele plaatje krijgt. Ik wilde ook zo graag een Gorgeltje zijn zodat ik deze dieren echt kon zien en ze blij kon maken met een besje! Baby muisjes vooral. Die zijn zo zoet! Ik vond het erg lief van de Gorgeltjes dat ze besjes gingen uitdelen, al was het wel magisch hoeveel er in het mandje zat. Zo’n klein mandje maar er zaten echt HEEL veel besjes in. Tenzij ze stiekem nog een mandje hebben meegenomen, maar gegeven hoe ze probeerden weg te komen van moeders… denk ik dat het toch maar dat ene mandje is. Haha.

En naast dus schattige dieren zien en de Gorgel omgeving ontdekken mogen we ook tellen! Elke keer gaat het nummertje weer eentje omhoog en de dieren laten zich ook makkelijk tellen. Ik vind het altijd leuk als kinderboeken kinderen laten tellen, maar dan wel op de leuke manier. Door middel van schattige diertjes. Of besjes. Dat houdt het leren leuk.

Het einde, oh daar moest ik toch echt even om lachen. Haha. Dat was echt zo’n zoete manier om het boek te eindigen.

Het boek is wederom enorm leuk geillustreerd. Rick de Haas heeft het weer gedaan! En natuurlijk is de vormgeving van het boek ook tof. Dikke kartonnen pagina’s met gluurgaten. En hoe je vanaf het begin al meteen in het verhaal zit gegeven de cover.

Al met al, ik heb enorm genoten. Nogmaals bedankt naar mijn lieve man die het boek heeft gekocht voor me. Ik zou dit boek heel erg aanraden aan iedereen en ik hoop ook dat er nog meer Gorgels komen.

Star rating, 5 stars

One thought on “Recensie: De Gorgeltjes trakteren de dieren

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: