Recensie: Dagboek van een ontdekkingsreiziger – Expeditie Himalaya

Recensie: Dagboek van een ontdekkingsreiziger – Expeditie Himalaya

Dagboek van een ontdekkingsreiziger - Expeditie Himalaya (Explorers Wanted!) by Simon Chapman, Kinderboek, Blauw, Non-Fictie, ChinaEen nieuwe Dagboek van een ontdekkingsreiziger en dit keer gingen we naar China, het Himalayagebergte!

Ik was echt helemaal blij toen ik, bij mijn volgende bezoek aan bieb #2, dit boek kon meenemen! Ze waren de enigen die de boekjes hadden en ik baalde al flink dat ik de vorige keer niet ook het derde deel had meegenomen want de eerste twee waren echt veel te leuk!

In dit boek gaat Simon Chapman op reis naar het Himalayagebergte! Het is een spannende reis en ik bleef me maar afvragen of hij zijn stompneusapen zou vinden of toch niet! We zien flink wat dingen zoals prachtige natuur, kleine steden en dorpjes, we lezen over religie en heilige bergen, over klimmen en weer naar beneden gaan, gelukkig hadden ze dus muilezels bij zich op punten. Er is regen en nattigheid en nog veel meer. Het is geen gemakkelijke reis en ik vond dat het geweldigste. Het is anders echt zo saai als alles maar op rolletjes loopt. Dit is veel leuker.

Er waren ook aardbevingen, of in ieder geval die werden genoemd, blijkbaar de laatste tijd steeds meer. Er was ook praat over ontbossing en andere dingen. Normaal niet zo’n fan ervan vanwege hoe vaak we op het nieuws nu lezen over hoe de wereld vergaat, maar het voelde niet belerend zoals je vaak hebt. Het werd genoemd.

Het boek is ook een feest voor het oog met illustraties, foto’s, post-its, verschillende fonts en meer!

Al met al, ik ben blij dat ik door deze plekken heb kunnen reizen met Simon Chapman. Wat een reis! Ik heb weer flink wat nieuws geleerd en gezien! Aanrader! Hopelijk worden de andere delen ook vertaald want ik heb zeker niet genoeg en helaas zijn de Engelse boeken niet meer te vinden.

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: