Recensie: Als moppen aankloppen

Recensie: Als moppen aankloppen

Als moppen aankloppen by Riet Wille, Kinderboek, Humor, Illustraties, VriendschapEen hilarisch grappig boek met allerlei grappen en raadsels! Ik heb genoten!

Ik was wel een beetje aan het twijfelen in het begin. Tja, ik moet eerlijk zijn in deze reviews, dus hierbij. Ik heb wel vaker van dit soort boekjes geprobeerd en miste altijd toch het verhaal of iets anders. Maar toch kon ik het boek niet laten liggen. Het was gewoon te leuk en ik had in de bieb al een grapje gelezen en heerlijk gelachen dus ik nam hem maar mee. En ik kan je nu eerlijk zeggen ik vond het niet zo erg dat er niet echt verhaal was, het was nog steeds leuk om te lezen en er waren gelukkig thema’s, dat hielp!

Voor het meest van het boek volgen we Noor en Sam. Die van alles meemaken en er een heerlijke draai van maken (en niet alleen zij maar ook de ouders en de juf). Van woorden met on en dus onderwijs ook tot namen voor alles maar dan vergeten wat een raam is tot vragen waar Marokko is en dan een heerlijk antwoord terugkrijgen. Ik heb zo hard gelachen. Sommige grapjes kende ik al, ze waren wel iets veranderd maar je herkent ze toch echt meteen. XD Er zijn ook raadseltjes en die vond ik ook tof.

Sam was alleen niet echt de slimste soms, en zijn vader ook niet. XD

En dan zijn er ook nog beestige grapjes en mopjes en raadsels. Van hoe je een vogel noemt die je met een moestuin combineert of een egel met een slang, ik heb echt enorm gelachen om deze stukjes tussen de Noor en Sam stukjes. Leuke toevoeging.

Alleen vond ik sommige raadsels/mopjes net een beetje kort. Soms moest ik twee keer lezen en snapte ik nog steeds niet of dit grappig was bedoeld of niet.

De illustraties waren echt top, de stijl was erg leuk en ze maakten het boek af.

Al met al, een leuk boek en eentje waar je lekker om kan lachen. Mijn man heeft ook lekker gelachen want ik heb hem een aantal voorgelezen. 🙂

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: