Recensie: 3, 2, 1 GO!

Recensie: 3, 2, 1 GO!

3, 2, 1 GO! by André Kuipers, Paco Vink, Ruimte, Training, Astronaut, Kinderboek, Raket, Muis, JongenHet nieuwe boek door André Kuipers over een jongen genaamd André en de astronautentraining!

Ik kon het boekje niet laten liggen toen ik hem bij de bieb zag, ik heb al eerder boeken door André Kuipers (als hij ook echt de schrijver is) gelezen en ik was blij dat er weer iets nieuws was.

In dit boek mag André op astronautentraining, de eerste voor kinderen! Hij ontmoet daar 3 andere kinderen en hun dierenvriendjes (zo zoet dat iedereen een vriendje had) en dan begint de training! Van hoe werkt een raket tot hoe ga je naar de wc en wat moet je doen als je iets moet reparen in de ruimte, van alles komt langs en ik vond het leuk om te zien hoe de karakters hun best deden om de training goed te laten verlopen (nou ja, Jim was gewoon meh). Ik vond het ook leuk dat ze contact hadden met een echte astronaut, in dit geval dus André Kuipers. Hij begeleidt hen door verschillende trajecten en vindt het ook leuk om alles te vertellen als de kinderen vragen hebben. Ik zou zelf de training ook wel willen doen, het klinkt echt zo leuk! Moeilijk ja, maar helemaal het waard.

Het einde was ook erg leuk en ik was maar al te blij dat de kinderen deze prachtige kans kregen!

Ik vond soms dingen wel apart eindigen, zoals toen ze training hadden onderwater en Jim die streek deed? Daarna hield het hoofdstuk gewoon op en gingen we naar de volgende training. En zo eindigen meer hoofdstukjes opeens en bleef ik verward achter zoekende naar pagina’s die er niet zijn. Jammer!

Plus, en ja ik weet dat het een kinderboek is, ik vond het wel ergggggg voorspelbaar en niet veel verrassend. Ik wist al vanaf het begin wie van de 4 kinderen mee mocht. Kijk, André dat was duidelijk en zie ik ook niet als een spoiler, maar ik wist ook al tijdens de introductie meteen wie er ook zou winnen en dat vind ik jammer. Ik had liever iets meer spanning willen zien. Iets meer verrassing.

De illustraties vond ik erg tof! Maar dan ook zeker verwacht want de illustrator is Paco Vink!

Al met al, ik hoop dat er meer boeken komen in de serie want ik heb zeker niet genoeg~

Star rating, 3.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: