Recensie: Voor de liefste oma van de wereld

Recensie: Voor de liefste oma van de wereld

Voor de liefste oma van de wereld by Bette Westera, Martijn van der Linden, Oma, Schattig, Prentenboek, Kinderboek, Schaap, skateboardenDitmaal is het tijd om over de geweldige oma’s te praten! Superzoet wederom~

Na het succes van Voor de liefste opa van de wereld moest ik wel het oma boek ook hebben. Helaas was dit boek bij al mijn biebs of niet te vinden of telkens uitgeleend. Maar toen had ik toch de kans en vond ik hem! En ik heb net zoals bij het opa boek (zie recensie hier) heel veel genoten!

Zoals ik ookal in mijn review voor opa vertelde was mijn relatie met mijn opa/oma’s nou niet de beste. Ze woonden allemaal niet dichtbij (en als je geen auto hebt is het gewoon niet te doen om even langs te gaan) en dus zag ik ze vaak alleen voor verjaardagen of een keertje in de zomervakantie. Daarom vind ik het altijd heerlijk om boeken als deze te lezen. Te lezen over opa en oma’s die er vaak zijn. Met wie de kinderen dagjes uit gaan of gewoon vakantie vieren. Over pannenkoeken bakken. En dan te dromen over hoe het kon zijn. Haha, dit klinkt wel verdrietig, maar het is niet hoor. Niet 100% in ieder geval.

Goed, op naar het boek! In dit boek is het tijd voor de spotlight op oma’s. Boeken lezen, kuilen graven, warme armen als je dat nodig hebt, en meer! Net zoals het boek over opa’s vond ik het tof dat het in plaats van mensen dieren waren die de hoofdrol krijgen! Van een klein lammetje in de wei tot een emoe jong op de rug van oma. Ik vond de keuze van dieren erg leuk, niet alleen is het heel zoet maar zo kun je samen met je kleintje ook dierennamen leren. Ik vond het leuk om te lezen wat de kleintjes zoal met oma deden en het waren inderdaad best wel oma dingen al vond ik het ook leuk dat er dus wat stoerdere dingen waren, zoals die kuilen graven of kikkervisjes vangen.

Net zoals het opa boek zat ik steeds maar te AWWW en OHHH en zo zoet te gaan. Het was gewoonweg té lief.

En de illustraties van Martijn van der Linden blijven gewoon geweldig! Echt een genoot. Leuk hoe de dieren toch realistisch zijn maar ook zo menselijk. Nogmaals, het klinkt goed in mijn hoofd, laat maar weten of het daarbuiten ook goed klonk. XD

Ik zou dit boek aan iedereen aanrader. Het zou een leuk kadootje zijn voor een oma, ik weet zeker dat het met veel liefde wordt ontvangen.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: