Recensie: Vliegen zonder vleugels

Recensie: Vliegen zonder vleugels

Vliegen zonder vleugels by Theo Olthuis, Aron Dijkstra, Kinderboek, Zwemmen, Vogels, Mooi, Emoties, Gedichten, IllustratiesMooie korte gedichtjes met prachtige illustraties.

Ik zag dit boek liggen bij de bieb, helemaal bovenin op de kast, en ik moest hem wel meenemen. Mooie cover en ik ben altijd op zoek naar gedichten. Gedichten voor volwassenen zijn vaak erg droog, maar die voor kinderen en jongeren zijn perfect.

In dit mooie bundeltje vinden we 35 korte gedichtjes over van alles. Van druilerige woensdagmiddagen tot luchtkastelen in ons hoofd tot scheiding en angsten tot vliegen zonder vleugels tot vriendschap. Heel veel emoties. Heel veel moois. En heel veel dingen waar ik bij aan het knikken was want ik kende dat gevoel. Dat moment. Ik heb ook soms heerlijk gelachen, zoals om het meisje wiens vader maar bleef opscheppen of het kindje dat vindt dat diens vader teveel haar heeft en besluit hem een schaar te geven voor zijn verjaardag.

Oh en luchtkasteel deed me erg denken aan Castle in the Sky van DJ Satomi. Mmmmm. 🤔

En de illustraties, WAUW, wat mooi! Elk gedicht heeft een illustratie. Van pagina-gevuld tot gewoon een illustratie erbij. En kijk ook zeker naar de schutbladen!

Een van mijn favoriete gedichtjes:
“Verhaal

Na de eerste bladzij
al verloren
Trek de stekker
uit de wereld
en verdwijn tussen
ritselend papier.
Opgejaagd
door de regels
moet ik door
tot aan het eind”

Ik zou dit mooie boek aanraden aan iedereen. Prachtig! En maar eens kijken wat deze schrijver nog meer heeft gedaan!

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: