Recensie: Mijn hond Woefus

Recensie: Mijn hond Woefus

Mijn hond Woefus, Patricia MacLachlan, Marc Boutavant , Children's Book, Humour, Cute, Dog5 heerlijke verhaaltjes over een meisje en haar hond Woefus. Ik heb genoten~

Ik kwam dit boekje tegen in de bieb en wist dat ik hem meteen moest meenemen! Ik ben echt in de bui voor boeken over honden (hopelijk ooit eentje van mezelf) en ik hou altijd van zoete boekjes over vriendschappen tussen hond en mens.

Ontmoet Anna, een lief meisje die graag een hond wilt… en haar wens ziet uitkomen als haar Oom Jan op reis moet en zijn hond niet mee kan. Ik vond het geweldig om te zien hoe hij de hond probeerde te verkopen aan zijn zus/broer en aan zijn kleine nichtje. Zo van kijk eens wat ie allemaal kan, hij zal echt helemaal niet lastig zijn. XD

En daarna gebeuren er 4 heerlijke andere verhalen waar ik om heb gelachen, ge-awwed, genoten. Woefus en Anna zijn echt beste vriendjes en ze maken van alles mee. Er is een verjaardag (en wat wil Woefus nou echt), hij gaat mee naar school (ik moest wel lachen om het klasgenootje dat zich verstopte achter een stoel terwijl die ook erg enthousiast naar de hond keek), en er komt een nieuw vriendje bij (die enorm schattig is).

Ik heb me toch dubbelgelegen om deze vertaling: “drie koekjes in de vorm van een been..” Ik gok dat je bone probeerde te vertalen? En dan is het bot, niet been.

De illustraties door Marc Boutavant waren echt geweldig leuk en ik vond de stijl goed bij de stijl van de tekst passen. Hij maakte het nog leuker! Ook het kleurgebruik was top!

Al met al, mag ik meer Woefus boeken? Ik wil namelijk echt meer! Dit was té leuk~

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: