Recensie: Mammoet in de stad

Recensie: Mammoet in de stad

Mammoet in de stad by Anna Kemp, Adam Beer, New York, Muziek, Kinderboek, Mammoet, PrentenboekEen onwijs leuk en tof boek over een mammoet die wakker wordt uit ijs en ontdekt dat de plek nu helemaal anders is. En waar is zijn kudde????

Ik kon dit boek niet laten liggen, ik heb hem ook voornamelijk gekozen voor de cover. Haha. En daarna las ik de blurb en wilde ik hem nog meer hebben~ Ik heb dit boek ook deels voorgelezen aan mijn man en een vriend die op bezoek was. Want soms was het gewoon zo hilarisch of zo verdrietig dat ik het gewoon moest delen.

Ontmoet de mammoet. Hij wordt op een dag wakker uit zijn enorme blok ijs en hij gaat deze nieuwe wereld ontdekken. Hij wil zijn kudde vinden en ik wilde maar al te graag het boek in en hem op voorzichtige toon vertellen dat zijn vrienden? Die zijn er niet meer. 🙁 Maar dat kon ik niet dus keek ik uit naar hoe hij de wereld zou ontdekken. Wat hij zou vinden. Wat hij van de stad zou vinden. En zal het hem lukken om een nieuwe kudde te vinden? Zijn weg te vinden in een hele veranderde wereld? We zien hem door de stad lopen, in een park, zwemmen in een fontein (je moet toch wat), een museum bezoeken, en nog veel meer! Het was op punten zowel hilarisch (omdat je zo’n mega-mammoet had tussen alle kleine mensendingen) en verdrietig (want hij is eenzaam).

Gelukkig is daar een regenboog aan geluid… en wat daarna volgt zorgde dat ik een enorme glimlach had. Want wat was dit zoet zeg! Wat was het lief! En ik was helemaal blij! Dus echt een geweldig einde voor een geweldig boek.

De illustraties waren echt top. Zoveel details te vinden. Zoveel leuks te zien.

Ik zou dit boek heel heel erg aanraden!

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: