Recensie: Lonely Hearts

Recensie: Lonely Hearts

Anthologie, Korte verhalen, roze haar, vrouw, gele letters, fantasy, dystopia, sci-fi, mysterie, lgbt, romantiek, Lonely Hearts by Jen MinkmanAcht toffe verhalen door Jen Minkman! Van een gevaarlijke elpee tot mooie wensen tot de Grote Boze Wolf. Heerlijk genoten~

Ik heb nu al een tijdje geen Jen Minkman meer gelezen, nou ja, ik heb de laatste tijd een paar Lizzie van der Ham boeken gelezen en blijkbaar is dat ook deels Jen Minkman, haha. Net achtergekomen toen ik aan het kijken was wat Jen Minkman zoal heeft gedaan de laatste jaren. Ik kwam dit boek, Lonely Hearts, tegen in de bieb en heb hem meteen meegenomen. Deels vanwege de cover (die echt tof is) en deels vanwege dat het allemaal korte verhaaltjes zijn en dus door Jen Minkman zijn geschreven.

Ik heb echt enorm genoten van de verhalen. Ik vond ze ook allemaal goed zoals je zo zult zien als ik mijn ratings per verhaal bekend maak. Mijn favoriete verhalen waren zeker De Grote, Boze Wolf want ik hou van verhalen zoals deze. Met een stadje in de middle of nowhere, met enge dingen er buiten, maar is alles wel naar waarheid? Vertellen de leiders wel het hele verhaal? En dan gebeuren er ook nog dingen met zekere doelgroepen. Ja, dat soort verhalen zijn echt top, daar moeten we ook zeker meer van hebben. En dit verhaal was ook nog een soort van Roodkapje vertelling dus helemaal geweldig gedaan. Dystopian Roodkapje, ja graag! Ik zou dit verhaal nog graag uitgebreidt zien worden want er is potentieel voor een heel verhaal, en dan zou ik ook graag een prequel hebben! Mijn tweede favoriet is Cliché. Oh, wat was dat heerlijk geschreven en dat einde was gewoon chef kiss. Ik vond Het Bitterzoetste verhaal ook mooi gedaan, vooral om hoe Aisha/Sayhan waren. En ik was ook blij om Exodus te zien! Die heb ik al eens gelezen, in het Engels, maar het werkt ook perfect in het Nederlands. Ja, hij is hoger gerate dan de twee favorieten, maar ik wilde nieuwe favorieten noemen, verhalen die ik nog niet had gelezen.

Lonely Hearts: ★★★★1/2 sterren

Het bitterzoetste verhaal: ★★★★ sterren

De grote, boze wolf: ★★★★1/2 sterren

Cliché: ★★★★1/2 sterren

De kerstster: ★★★★ sterren

Dwaallicht: ★★★★1/2 sterren

Vuurvlieg: ★★★★1/2 sterren

Exodus: ★★★★★ sterren (en dit was het enige verhaal dat ik al kende, heb hem hergelezen omdat ik hem origineel in het Engels had gelezen)

Al met al, zoals je ziet, een geweldige bundel! Ik zou hem ook zeker aanraden aan iedereen!

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: