Recensie: Hamley op pompoenjacht

Recensie: Hamley op pompoenjacht

Hamley op pompoenjacht (The Hamley Series #2) by Sandra J. Paul, Halloween, Magie, Fantasy, Katten, Kinderboek, Zoet, Lief, Illustraties,Een enorm zoet en lief boek over een klein katje genaamd Hamley en de avonturen die zij meemaakt.

Ik zag dit schattige boekje bij de bibliotheek en wist dat ik die gewoon echt moest meenemen! Ik hou van kinderboeken over katten vooral als katten de hoofdrol spelen. Nou ja, ik zeg ik hou ervan, mits het goed gedaan is! Dus ik was hard aan het hopen dat dit goed was! Spoiler alert: Het was geweldig!

In dit boek ontmoeten we een heel zwart katje genaamd Hamley. Zij woont samen met haar familie op een boerderij en heeft een berg vrienden. Van een kat met een vreemde naam (B-Boy) tot honden. Ze heeft veel plezier in de grote wereld ontdekken want ze is nog heel klein en snapt nog niet alles! Ik vond Hamley enorm lief en schattig en heerlijk hoe avontuurlijk ze is. Hoe ze niet snel bang is en heel graag iedereen helpt. Hamley is nog specialer zelfs, ze kan mensen verstaan! Ja, waar andere katten gewoon niet snappen wat die vreemde mensenwezens zeggen… Hamley verstaat het helemaal. Ik vond dat erg leuk gedaan en het voelde gewoon heel natuurlijk. Soms kunnen dit soort superpowers vervelend zijn, maar hier werkte het.

En het verhaal werd nog leuker met Halloween in aantocht, want dan kan Hamley iets heel speciaals doen! En dat speciale mondt uit in een hele toffe en spannende avond waar ik van heb genoten.

Alleen alsjeblieft, vooral in kinderboeken, laat katten geen melk drinken. Slagroom eten. Dat is gewoon niet gezond voor die diertjes en we moeten eens ophouden met dit soort dingen schrijven. Want kinderen gaan dan denken dat het allemaal goed is.

Ik heb dus genoten van dit zoete en leuke boek, echt heel lief en leuk. En ik ga hem zeker herlezen wanneer het Halloween is, want dit is een perfect boek voor die tijd.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: