Recensie: Dagboek van een ontdekkingsreiziger – Expeditie Savanne + Expeditie Regenwoud

Recensie: Dagboek van een ontdekkingsreiziger – Expeditie Savanne + Expeditie Regenwoud

Dagboek van een ontdekkingsreiziger - Expeditie Regenwoud by Simon Chapman, Avontuur, Ontdekkingreis, Reizen, Kinderboek, NatuurTwee geweldig leuke boeken waarin we Simon Chapman volgen terwijl hij Borneo en Botswana/Namibië ontdekt!

Ik kwam deze twee toffe boeken tegen bij de bibliotheek en ik was meteen nieuwsgierig. Een van de boekjes open gedaan zodat ik kon zien hoe het er van binnen uit zag. Superleuk! Dus maar meteen allebei de boekjes mee! En in het weekend (nou ja, een maand geleden in het weekend) heb ik deze twee boeken gelezen en enorm genoten. Ik heb voor beide een korte review geschreven.

Dagboek van een ontdekkingsreiziger – Expeditie Regenwoud Star rating, 4.5 stars: WAUW! Wat een heerlijk boek! Ik kwam deze en zijn vriendje de Savanne gister tegen bij bieb #2 en ik ben blij dat ik ze heb meegenomen want dit deel was heerlijk en ik kijk enorm uit naar de Savanne. In dit boek volgen we een ontdekkingsreiziger terwijl hij door het regenwoud gaat in Indonesië/Maleisië. We lezen over waar hij slaapt (verschillende huizen en culturen), over het eten (veel rijst waardoor hij ook blij is met een blikje sardientjes), over spannende avonturen, mooie natuur, maar ook kapotte natuur, over hoe hij hoopt dat dingen veel beter zullen gaan in de toekomst. Ik weet natuurlijk dat het slecht is daar, maar het was echt schokkend om te zien weer. En we lezen over dieren, van schattig en leuk tot spannend tot vervelend (die muggen, echt en dan heb ik het nog niet eens gehad over de bloedzuigers…ewww). Over hoe hij soms heel veel moeite moet doen, maar soms ook enorm veel geluk heeft. Er zijn foto’s, lijstjes, informatie post-its, toffe illustraties. Het brengt het verhaal echt tot leven.

Dagboek van een ontdekkingsreiziger - Expeditie Savanne (Explorers Wanted!) by Simon Chapman, Avontuur, Kinderboek, Oranje, Leuk, Dieren, Natuur, Ontdekkingsreis, ReizenDagboek van een ontdekkingsreiziger – Expeditie Savanne Star rating, 4.5 stars: Het tweede boek dat ik had meegenomen en dit keer gaan we naar Botswana/Zuid-Afrika en dus Savanne! Oh, wat was het weer heerlijk om de avonturen te lezen en te zien wat er zoal leeft. Van leeuwen tot bozen nijlpaarden tot schattige jakhalzen tot heel veel muggen en andere enge beestjes. We lezen ook over de bewoners en hoe de schrijver denkt over deze, vaak toeristische, dorpjes. Deze man bezoekt echt elk hoekje en gaatje van deze plekken. Ook gebeuren er andere leuke/spannende dingen en dus is er geen moment van verveling terwijl je leest! Net als met het boek over het regenwoud veel post-its met informatie, lijstjes, foto’s, en ook illustraties! Echt tof dus!

Ik moet maar eens kijken of ik het andere boek ook kan vinden en daarna hopen dat de uitgever de rest van de boeken (er zijn er nogal wat) ook uitbrengt. Tja, ik zou ze graag in het Engels willen kopen zodat ik niet hoef te wachten, maar helaas zijn de boekjes niet meer echt te vinden.

Ik zou deze toffe boeken helemaal aanraden! Iedereen die houdt van avontuur en natuur moet deze boeken echt lezen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: