Recensie: Billie en de monstertjes: Monsters in het donker + Monsters op school

Recensie: Billie en de monstertjes: Monsters in het donker + Monsters op school

Monsters in het donker, Fantasy, Monsters, Kinderboek, Zanna Davidson, Melanie Williamson, HumorEen toffe nieuwe serie is hier! Ditmaal met monstertjes en veel ondeugende en grappige avonturen!

Ergens komt me de serie bekend voor, misschien dat ik hem in het Engels voorbij heb zien komen op mijn Twitter. Ik was erg blij dat de eerste twee delen van de serie samen uit zijn gekomen want dat betekende dat ik meteen ook het volgende deel kon lezen. Nou is het alleen wachten op de rest!

Ik heb heerlijk genoten van de twee boeken en per boek een korte review geschreven.

Monsters in het donker: Star rating, 4 stars: Haha, wat een heerlijk boek was dit zeg! Zoveel toffe illustraties, zoveel humor en plezier. Dit boek is precies wat ik nu even kon gebruiken, gewoon iets mafs. Wat als jij een nieuwe ladekast krijgt… en er stinkende (nou ja, eentje stinkt) monsters in zitten? Wat als je altijd heel bang bent? Lukt het je om vrienden te worden met de monsters? Ik vond de monsters erg leuke karakters, ook de illustrator heeft ze leuk vormgegeven. En ik vond het leuk om de hoofdpersoon dapperder zien worden, niet meer zo bang. Ik heb heerlijk gelachen om wat de monstertjes zoal uithaalden, en mijn hemel, iemand moet eens de kaas weghalen van dat ene monster want wat een vieze windjes laat die zeg. Ik ben zo blij dat we nog geen geursensatie hebben terwijl we lezen, want Phieww!
En die ouders mogen wel iets meer luisteren naar hun kind in plaats van steeds op die manier te reageren.

Monsters op school Auteur: Zanna Davidson, Melanie Williamson, Kinderboek, Monsters, Fantasy, Humor, KinderboekMonsters op school: Star rating, 4 stars: Het tweede boek en echt net zo leuk als het eerste! Ditmaal gaan de monsters mee naar school (niet dat onze hoofdpersoon dat wil, maar monsters zijn blijkbaar net als katten, zien een open tas en gaan)… maar loopt dat wel goed af (ach, misschien beter dan als ze thuis waren gebleven bij de hond XD). Ik heb heerlijk gelachen om hoe de monstertjes rondliepen en Billie ze aan het zoeken waren en ondertussen door alles en iedereen werden afgeleid. Ik was erg blij dat ze wel naar hem luisterden en ook hem zochten (ja, zelfs met alle zijroutes die ze namen)! Ik heb heerlijk gelachen hoe ze die bullebak hebben aangepakt, die verdiende inderdaad wel een portie karma. Heel fijn om eens een boek te lezen waarin we niet een sobstory krijgen over hoe die arme bully een bleh leven heeft, maar gewoon lekker wat karma. Ik moest ook enorm lachen trouwens om het gezicht van de hamster. Leuk om de school te zien van onze hoofdpersoon.

Al met al, een serie die ik zeker zou aanraden, want wat heb ik genoten! Ik hoop dat de volgende delen snel worden vertaald want ik wil meer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: