Recensie: Alle dieren slapen

Recensie: Alle dieren slapen

Alle dieren slapen by Kjersti Annesdatter Skomsvold, Mari Kanstad Johnsen, Slapen, Dieren, Prentenboek, Kinderboek, Zoet, LiefEen heerlijk en leuk boek over naar bed gaan, over slapen. Perfect om te lezen rond het slapengaan.

Het is bedtijd voor een klein jongetje, hij is tijd voor hem om alles te doen zodat hij lekker kan slapen! En mama helpt hem graag mee. Ik vond het geweldig hoe de moeder met het kindje meedeed en het hele ritueel leuk maakte voor het kindje. Met spelletjes, fantasie, en meer!

En natuurlijk gaat het boek over dieren die slapen/gaan slapen, nou mama en het jongetje bedenken allerlei dieren tijdens het ritueel die met het slapen te maken hebben (of gewoon leuk waren om toe te voegen). Van een papegaai op de bank tot een walrus in bad die nodig zijn tandjes moet poetsen tot een zwaluw, we leren van alles over verschillende dieren en hoe zij slapen.

Het was echt enorm zoet! Moeder en zoon hebben echt zo’n lieve band.

Oh, en ik vond het erg leuk dat de hond en kat(ten) steeds achter hun baasjes aanliepen en dat je ze steeds in de plaatjes kon vinden. Slapende, spelende, en gewoon aanwezig!

De illustraties vond ik ook tof gedaan, erg veel kleur, het was alleen soms een tikje vreemd of chaotisch.

Ik zou dit boek dus helemaal aanraden!

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: