Recensie: Ahoy!

Recensie: Ahoy!

Ahoy! by Reine De Pelseneer , Ann de Bode, Gedichten, Kinderboek, Origami Boot, Kind, Knuffels, Seizoenen, MooiEen toffe gedichtenbundel met gedichten over geluk, wilde dromen, reizen, avonturen, en meer!

Ik probeer nog steeds iets meer gedichten te lezen. Het is vaak toch niet helemaal mijn ding want het blijft vaak voor mij voelen alsof iemand een goed verhaal in stukjes heeft geknipt. XD Maar toch wil ik het proberen! Dus ik bij bieb #1 vragen naar de kindergedichten want ja… sorry.. maar de gedichten voor volwassenen zijn vaak zo gortdroog en best saai. Gelukkig hebben ze bij deze bieb een mooie keuze en ik heb dit boek en nog een andere bundel meegenomen!

In dit mooie boek lezen we over echt van alles. Van dierengeluiden tot genieten van de zomer tot lentekriebels tot namen van opa’s tot familie en logeren tot winterse nachten. Er is voor alles wel een gedicht. Niet alle gedichten zijn vrolijk, zo is er ook een gedicht over een klein meisje dat bang is voor haar ouders omdat ze weer ruzie maken (“ruzie beneden, woorden als vuur, gestamp en geraas, een bons op de muur”). Ik vond de keuze van gedichten erg mooi en ook leuk dat we dus door de seizoenen heen gaan.

En er zijn ook illustraties bij en die vond ik vaak mooi gedaan! Ook leuk vond ik dat heel veel paginas een kleur hebben. Dit boek is echt een kleurexplosie!

Ik zou deze bundel aanraden!

Star rating, 4 stars

Hier is een gedicht die ik echt geweldig vond omdat het zo op mij sloeg (met mijn ADHD):
“Ik moet slim zijn en rustig,
aandachtig en stil.
Toch is rennen en lachen
al wat ik wil.

In mij hoofd zingt een lied,
in mijn boek borrelt vuur.
Het zwermt uit naar mijn benen
met zo’n honderd per uur.

Als ik kon, was ik braver
dan Imen en Hans.
Maar ik het niet helpen
dat mijn lijf roept:

spring!
vlieg!
dans!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: